NA RUBU OČAJA

Bizaran prosvjed: U Norveškoj ljutiti vlasnici štrajkaju glađu zbog problema s kvalitetom Tesle

Tvrde da ih proizvođač automobila ignorira neodržanim obećanjima i neuzvraćenim telefonskim pozivima

Norveška, štrajk glađu protiv Tesle

 Twitter Screenshot

Električna vozila su već osvojila Norvešku, a najprodavanija marka električnih vozila u zemlji je Tesla iz godine u godinu. Međutim, to ne znači da su njihova vozila bez uočenih problema, onih za koje neki norveški vlasnici Tesle kažu da ih nisu mogli izravno riješiti s Teslom.

Neki vlasnici navode da imaju lošu korisničku uslugu, a drugi tvrde da ih proizvođač automobila ignorira neodržanim obećanjima i neuzvraćenim telefonskim pozivima.

Sada je skupini tih vlasnika dosta i počeli su tražiti alternativni način da privuku Teslinu pozornost. Najnoviji? Štrajk glađu. Mnoge pritužbe vlasnika nisu baš nove.

Na primjer, samo neki od glavnih problema koji su zamijećeni su loša kvaliteta boje, hrđa, nemogućnost zadovoljavanja zahtijevanog vijeka trajanja baterije, neispravne toplinske crpke, zaglavljene ručke na vratima na hladnoći i požutjeli zasloni infotainmenta.

image

Norveška, štrajk glađu protiv Tesle

Twitter Screenshot

Ostala pitanja mogu se lako pronaći na forumima vlasnika. Na primjer, problemi sa svjetlima automobila, mjehurići na sjedalima, nakupljanje vode u prtljažniku, olabavljeni ukrasi...

Druga pritužba je jednostavno da "autopilot ne radi ispravno." Iako je ova izjava prilično široka, to je nešto što mnogi mogu razumjeti s obzirom na broj nedavnih pritužbi protiv Teslinog softvera za djelomično automatiziranu vožnju.

Međutim, ako su sve ove pritužbe prilično poznate na internetu, zašto vlasnici eskaliraju stvari u štrajk glađu? Prema web stranici grupe, još jedan veliki problem koji sprječava vlasnike da njihova vozila rade prema njihovim očekivanjima uključuje korisničku službu tvrtke.

image

Norveška, štrajk glađu protiv Tesle

Twitter Screenshot

Vlasnici kažu da provode neumjerenu količinu vremena "na čekanju" kako bi razgovarali s nekim iz Tesle i nikada ne dobiju povratni poziv kako im je obećano. Slične pritužbe stižu i iz SAD-a, posebno od jednog vlasnika koji nije mogao voziti svoj automobil pola godine jer zbog Tesline neispravne papirologije nije mogao registrirati vozilo.

Norveški vlasnici vjeruju da će sve biti riješeno ako uspiju skrenuti pozornost izvršnom direktoru Tesle Elonu Musku. Nakon što su društvene mreže počele kružiti vijesti o štrajku glađu, Musk je tvitao o postu. U svakom slučaju, ni Musk ni Tesla nisu javno komentirali stvar prije polijetanja Muskovog privatnog zrakoplova u Norvešku - nije poznato je li to povezano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:34