HELLS ANGELS

Bizarna pravila zloglasne bande na motorima: Napuštanje grupe nije opcija, izdaja se kažnjava brutalno

Ako ikada budu privedeni, članovi će predati prsluk kako ga ne bi oštetili ili izgubili

Hells Angels (ilustracija)

 JUSTIN TALLIS/AFP/Profimedia

Najpoznatija motociklistička skupina na svijetu Hells Angels osnovana je prije pola stoljeća. Od tada do danas, Angelsi su postali poznati po specifičnom načinu odijevanja, brutalno snažnim motorima, ali i po nasilnim ispadima pojedinaca, posebno u Americi.

Za one koji se žele pridružiti skupini, postoje određena pravila kojih se moraju pridržavati.

Zaštitni znak je oznaka skupine koju svaki pojedinac mora imati na sebi.

To je dio strogog pravila odijevanja kako bi se pokazala privrženost grupi, a u pravilu je riječ o poznatom crnom kožnom prsluku s karakterističnim logom i imenom na leđima.

image
Youtube/ViralNater/ screenshot

U videu objavljenom na Youtube kanalu Viral Nater autor navodi da se prsluci tretiraju poput svetinje: "Prsluci su jedan od najjednostavnijih načina za identifikaciju člana. Ako ikada budu ozlijeđeni ili privedeni, članovi će predati prsluk kako ga ne bi oštetili ili izgubili.

Članovi Hells Angelsa obično moraju nositi crne traperice, košulje i prsluke, a u pojedinim podružnicama nije dopušteno nositi kratke hlače, piše TheSun.

‘Hells Angels je isključivo bratstvo, tako da samo muškarci imaju pravo nositi legendarne oznake mrtvačke glave na svojim leđima‘, tvrdi autor videa te dodaje da žene nemaju pravo biti članice skupine, iako imaju važnu ulogu.

image
Arhiva CROPIX

Biti dio kluba doživotna je obveza i članovi ne smiju ‘otići u mirovinu‘. Prema njihovom ‘kodeksu časti‘, oni koji se učlane postaju doživotni članovi.

Ako član prekrši neko od njihovih pravila, bit će izbačen iz kluba i potpuno izoliran.

‘Kršenje pravila Hells Angels je nešto što će njihovi članovi sigurno požaliti jer su vrlo lojalna i usko povezana skupina. Posljedice izdaje bratstva mogu biti ekstremne, a prisilno brisanje iz članstva je najstroža kazna.

Uz to, ‘izdaja‘ će rezultirati potpunom izolacijom od strane svih ostalih članova.

Vrata Hells Angelsa za njih su zauvijek zatvorena‘, zaključuje autor videa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 23:58