NJEMAČKI POUČAK

Bježao policiji pa sud naložio da mora prodati svoj BMW 440i: ‘U njegovim rukama auto je oružje!‘

Mladić je optužen da je tijekom bijega prošao kroz nekoliko crvenih svjetla na semaforu te preko pločnika, što je na sudu porekao
BMW 440i i sud, ilustracija
 Profimedia, BMW

Još u travnju 23-godišnjak je u njemačkom Ludwigsburgu u blizini Stuttgarta pokušao pobjeći policiji svojim BMW-om 440i, a sada je ostao bez vozačke dozvole na godinu dana i mora platiti nekoliko kazni, a uz to mu je također naloženo da proda svoj automobil.

Sve je počelo nakon što je policiji javljeno da netko 'pali' gume na trgu. Nakon što je policija stigla na mjesto događaja, mladić je odlučio pobjeći. Iako je policajac pokušao slijediti mladog vozača, rekao je 'da ga ne može pratiti'.

image
2017 BMW 440i 2017 BMW 440i ilustracija
BMW

'Iz našeg službenog vozila izvukao sam maksimum s njegovih 194 KS (143 kW) i nisam ga mogao pratiti. Odustao sam kod Marienstraßea jer nisam više mogao biti odgovoran za svojih 120 km/h', rekao je policijski službenik za lokalni Stuttgarter Nachrichten.

Mladić je optužen da je tijekom bijega prošao kroz nekoliko crvenih svjetla te preko pločnika, što je na sudu porekao. Ipak, priznao je da je vozio prebrzo, opravdavajući se time ta ga je uhvatila panika kad su policajci stigli. Sud mu je 'olakšao' kaznu zbog posjećivanja prometnog psihologa u razdoblju između uhićenja i izricanja presude.

image
2017 BMW 440i 2017 BMW 440i ilustracija
BMW

Ipak, sutkinja Anne Bollacher odlučila je mladom vozaču oduzeti vozačku dozvolu na još šest mjeseci, ostavljajući ga bez mogućnosti upravljanja vozilom na ukupno godinu dana. Također, mladić je dobio tri mjeseca za prodaju automobila, od čega će 7000 eura morati predati u državnu blagajnu. Ako ne uspije prodati automobil, bit će zaplijenjen.

image
2017 BMW 440i 2017 BMW 440i ilustracija
BMW

'Brzi auto nije igračka, već oružje u krivim rukama. Mladić je tijekom bijega mogao ozbiljno ozlijediti pješaka', izjavila je sutkinja Bollacher nakon izricanja presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:29