NIJE RJEŠENJE

BMW: ‘Europa nije spremna zabraniti motore s unutarnjim izgaranjem, doći će do poremećaja‘

BMW upozorava da potpuno prihvaćanje električnih vozila kao jedinog masovnog prijevoznog sredstva nije rješenje

Oliver Zipse, izvršni direktor BMW-a

 REUTERS

Dok se Europa suočava s prijetećom plinskom energetskom krizom, BMW upozorava da potpuno prihvaćanje električnih vozila kao jedinog masovnog prijevoznog sredstva nije rješenje.

Izvršni direktor bavarske marke, Oliver Zipse, kaže da Europa nije spremna za oštro isključivanje benzinskih i dizelskih motora: ‘Pogrešno je isključiti motore s unutarnjim izgaranjem u Europi.

Industrija će izgledati drugačije u smislu opsega i strukture ako se okrene samo jednoj tehnologiji - rekao je Zipse.

Umjesto da se oslanjaju samo na baterijske električne pogone, političari bi stoga trebali slijediti pristup koji je otvoren za sve tehnologije: kad bi industrija morala poboljšati svoje emisije CO2 za pet posto svake godine, došlo bi do ogromnih pozitivnih klimatskih učinaka.

S druge strane, ‘tvrdo gašenje‘ motora s unutarnjim izgaranjem dovelo bi do anomalija koje nitko ovdje više ne može kontrolirati - zaključio je Zipse.

image

BMW M3

BMW

Kako pišu njemački mediji, za razliku od većine proizvođača automobila, BMW se dugoročno ne fokusira samo na električne automobile, već i na različite pogonske tehnologije: motore s unutarnjim izgaranjem, hibride s motorima s izgaranjem i elektromotorima, potpuno električne i aute na vodik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2023 14:14