VIDEO, FOTO

BMW ima novog kralja! Monstruozni koncept pokreću V8 stroj i elektromotor ukupne snage 750 KS

Samo na struju moći će prevaliti oko 50 kilometara, a do stotke će ubrzavati za manje od četiri sekunde
 BMW

BMW je upravo predstavio konceptnu najavu svog novog SUV modela koji će se na tržištu pojaviti iduće godine. Kao što možete vidjeti na premijernim fotografijama, novitet M odjela izgleda brutalno. Iako se radi tek o studijskog varijanti pod nazivom XM, Bavarci navode da se serijska izvedba vizualno neće ublažavati. Držimo ih za riječ.

image
BMW

U svakom slučaju, BMW je ponovo izazvao tektonski poremećaj u autoindustriji, od hrabrog dizajna do plug-in hibridnog pogonskog sklopa sa 750 KS!

Krenimo redom. Lice novog BMW-a izrazito je napadno, a prema navodima bavarskog proizvođača, kombinacija ogromne rešetke i tankog svjetlosnog sklopa krasiti će sve nadolazeće modele luksuzne klase. To znači da će slična vizualna rješenja imati i Serija 7 koja stiže iduće godine.

image
BMW

Straga dominiraju neobično razvučena svjetla i četiri ispušne cijevi dok impresivan dojam vanjskog dijela zaokružuju 23-inčni aluminijski naplatci.

image
BMW

Potpuno digitalizirana kabina nudi najfinije materijale od kože te ogroman multimedijski ekran.

image
BMW

Petmetarski SUV pokreće kombinacija V8 stroja i elektromotora ukupne snage 750 KS i 1000 Nm okretnog momenta. Konkretniji podaci o pogonskom sklopu nisu otkriveni, no očekuje se da će XM do stotke stizati za manje od četiri sekunde. Samo na struju moći će prevaliti 50 kilometara.

image
BMW

Jedva čekamo serijsku verziju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:23