POKRETNA TVRĐAVA

BMW najavio blindirani i7: Električni automobil obećava ‘inovativni koncept zaštite‘

Predsjednik BMW-a Oliver Zipse rekao je da će tvrtka ‘po prvi put predstaviti potpuno električno vozilo visoke sigurnosti‘

2023. BMW i7

 BMW

Ekološki orijentirani političari i slavne osobe uskoro neće morati mijenjati svoje vrijednosti za zaštitu jer je BMW najavio planove za ponudu blindiranog i7.

image

2023. BMW i7

BMW

Model će biti predstavljen sljedeće godine i obećava "novi i inovativni koncept zaštite" kao i "nenadmašnu kombinaciju zaštite, ravnoteže i sigurnosti te prostranosti i održivosti". Predsjednik BMW-a Oliver Zipse rekao je da će tvrtka "po prvi put predstaviti potpuno električno vozilo visoke sigurnosti - bez kompromisa kada je u pitanju standard zaštite za naše kupce". Dodao je da će model pokazati kako "održivost i sigurnost mogu ići ruku pod ruku".

image

2023. BMW i7

BMW

Iako brojna pitanja ostaju otvorena, poznato je da i7 xDrive60 koristi sustav pogona na sva četiri kotača s dva elektromotora koji proizvode kombiniranu snagu od 543 KS (400 kW) i 744 Nm okretnog momenta. To mu omogućuje ubrzanje od 0 do 96 km/h za oko 4,5 sekundi i domet od procijenjenih 483 km s jednim punjenjem u EPA testnom ciklusu.

image

2023. BMW i7

BMW

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će proces armiranja utjecati na domet automobila, ali BMW ima desetljeća iskustva sa sigurnosnim vozilima. Njihov prvi blindirani automobil predstavljen je 1978. godine i temeljio se na Seriji 7. Sljedeće generacije vodeće limuzine nudile su oklop, dok je X5 Security dodan u ponudu 2004. godine.

image

2023. BMW i7

BMW

Ostaje nejasno koju će razinu zaštite imati i7, ali BMW je ranije nudio vozila VR6 i VR7. X5 Protection VR6 bio je opremljen lijevanim oklopom, oklopnom pregradom prtljažnika i staklom otpornim na metke debljine približno 33 milimetra. Model je također imao oklop podvozja i samozatvarajući spremnik goriva između ostalog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:20