PROCURILE FOTKE

BMW Serije 3 je dobio facelift! Evo što je sve novo kod obnovljene bavarske limuzine

Na internetu se pojavila hrpa fotografija koje prikazuju varijantu sa standardnim i produženi međuosovinskim razmakom

2023. BMW Serija 3 Sedan

 Web Screenshot

Dok strpljivo čekamo da BMW predstavi facelift Serije 3, na internetu se upravo pojavila hrpa fotografija koje prikazuju standardnu i produženu verziju za kinesko tržište, otkrivajući ažurirani dizajn koji će se najvjerojatnije prenijeti na međunarodni model koji se prodaje svugdje drugdje, uključujući Sjevernu Ameriku, Australiju i Europu.

Na prednjem dijelu možemo vidjeti full-LED prednja svjetla preuzeta iz nedavno predstavljenog BMW-a i3 eDrive35L. Međutim, branik Serije 3 s pogonom s unutarnjim izgaranjem razlikuje se od električne izvedbe, s većim središnjim usisom i tanjim bočnim usisnicima u obliku slova L s crnim ukrasima.

Rešetka je također drugačija s vertikalnim prorezima ili horizontalnim elementima istaknutim kromom.

image

2023. BMW Serija 3 Sedan

Web Screenshot

Profil ostaje uglavnom nepromijenjen, s izuzetkom novog dizajna kotača i novih opcija boja.

Bočni pragovi su još jedna točka diferencijacije s električnim i3 koji ima dodatne ulaze iza prednjih kotača. Straga redizajnirani branik dobiva znatno veći difuzor, okomita svjetla okružene tamno obojenim ukrasima i dvostruke ispušne cijevi s kromiranim otvorima koje su puno veće od stvarnih cijevi.

Neke Serije 3 dobit će senzore na prednjem usisniku i kameru na rešetki u sklopu ADAS paketa koji vjerojatno nije standardan u Kini. Treba napomenuti da su svi modeli na fotografijama opremljeni M Sport paketom, a time i M značkom na prednjim branicima. To bi značilo da ćemo na uobičajenim razinama opreme vjerojatno vidjeti malo drugačiji dizajn branika.

image

2023. BMW Serija 3 Sedan

Web Screenshot

Što se tiče dimenzija, Serija 3 je dugačka 473 cm, s međuosovinskim razmakom od 285 cm. Li izvedba dugačka je 484 cm, s produženim međuosovinskim razmakom od 296 cm. Ove brojke su vrlo slične, ali nisu identične i3 eDrive35L-u.

Iako nismo dobili fotografije kabine, facelift Serije 3 vjerojatno će naslijediti novi zakrivljeni zaslon od i3 eDrive35L-a, uključujući digitalnu ploču instrumenata i infotainment zaslon osjetljiv na dodir koji će raditi na najnovijem iDrive 8 sustavu.

Prema specifikacijama, Serija 3 će u Kini biti dostupna s tri benzinska pogona - 320i proizvodi 156 KS (115 kW), 325i 183 KS (135 kW), a 330i dobiva 245 KS (180 kW).

U Europi i Sjevernoj Americi, ponuda pogonskih agregata definitivno će uključivati ​​više elektrificiranih opcija, uključujući blage hibride i plug-in hibride, uz varijante s dizelskim pogonom koje će vjerojatno živjeti još nekoliko godina.

image

2023. BMW Serija 3 Sedan

Web Screenshot

Službena premijera ažurirane Serije 3 održat će se zasigurno u narednim mjesecima, a na našr tržište bi trebala stići krajem ove godine. Osim limuzine, karavan (Touring) izvedba će također dobiti slična ažuriranja za tržišta na kojima će biti dostupna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 04:03