DEMANTIRALI GLASINE

BMW serije 4 ipak neće biti ukinut. Dolazi nova generacija s benzincima i dizelašima

BMW i dalje ulaže u tehnologiju unutarnjeg izgaranja, te da će motore s unutarnjim izgaranjem nastaviti nuditi potrošačima

BMW M4

 BMW

Ljubitelji BMW-a serije 4 mogu odahnuti. Glasine da BMW planira ukinuti jedan od svojih najpopularnijih modela pokazale su se netočnima. Novi komentar šefa odjela za komunikacije BMW-a za Sjevernu Ameriku, Toma Plucinskyja, odbacuje sumnje vezane za ukidanje serije 4, i istovremeno potvrđuje predanost proizvođača motorima s unutarnjim izgaranjem.

image

BMW M4

BMW

Plucinsky je naveo da je "prerano tvrditi da se išta ukida", iako tvrtka mnogo ulaže u novu platformu koja će biti namijenjena električnim vozilima. Također je naglasio kontinuirana istraživanja pogona na vodik, za koji tvrtka vjeruje da će ponuditi rješenje za vožnju na velike udaljenosti u budućnosti.

image

BMW Vision Neue Klasse

BMW

Ranije su mnogi mediji objavili da BMW želi odustati od serije 4 u korist potpuno električnog modela temeljenog na novoj arhitekturi Neue Klasse. Nagađanja su se pojavila nakon BMW-ovog predstavljanjem koncepta Vision Neue Klasse. BMW Blog je također izvijestio da se ne očekuje da će serija 4 dobiti novu generaciju.

image

BMW Vision Neue Klasse

BMW

Međutim, u razgovoru s MotorTrendom, voditelj komunikacija proizvoda BMW u Sjevernoj Americi rekao je da tvrtka vjeruje u "otvorenost tehnologije". "Nikada nismo rekli da ćemo potpuno prijeći na električne automobile do određenog vremena jer smo uvijek bili mišljenja da će se određena tržišta diljem svijeta brže i sporije elektrificirati", rekao je Plucinsky.

image

BMW M4

BMW

Plucinsky tvrdi da BMW i dalje ulaže u tehnologiju unutarnjeg izgaranja za svoje automobile, te da će motore s unutarnjim izgaranjem nastaviti nuditi potrošačima. „Ako je za vas električni auto prava stvar, super, mi možemo, napravit ćemo ga za vas. Ali ako ste još uvijek tip osobe za motore s unutarnjim izgaranjem, napravit ćemo i njih”, ustvrdio je.

image

BMW Z4

BMW

Još uvijek ostaje za vidjeti kakva će biti sudbina Z4 i serije 8. Već neko vrijeme se priča da će modeli male serije biti prvi u redu za ukidanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:53