AKTUALNO

BMW SLAVI TRI VAŽNE OBLJETNICE na Techno Classici izlaže 12 povijesnih modela

Na najvećoj ovogodišnjoj izložbi starodobnih automobila i prateće industrije u Essenu, Bavarci će obilježiti nekoliko obljetnica te izložiti čak 12 danas već klasičnih automobila
 BMW

Klasični mainstream veliki automobilski saloni poput onog u Detroitu početkom svake godine ili onog u Parizu svake druge jeseni, čini se, automobilskim proizvođačima sve su manje zanimljivi. S druge pak strane, na automobilističkim događanjima drugačije vrste poput manjih auto salona u Los Angelesu, Villi d'Este izložbi klasičnih automobila, sajmu tehnologije CES u Las Vegasu ili pak predstojeće Techno Clasicce u Essenu sve više privlače proizvođače jer im, čini se, omogućuju da predstave čitav spektar područja na kojima su aktivni, bilo po pitanju novih tehnologija ili prisjećanja trenutaka ili modela iz povijest.

Foto: BMW

Upravo ovo posljednje osigurava salon u Essenu gdje će brojni proizvođači izložiti sve najbolje iz svoje povijesti, izvući kakvu obljetnicu iz rukava pa usput, i pokazati arsenal kojim trenutno raspolažu. Tako će priliku za izlaganjem vlastite povijest i sadašnjosti iskoristiti primjerice Opel, Jaguar i Volvo, ali i BMW koji u Essen dolazi obilježiti čak tri obljetnice: 40 godina od predstavljanja prve Serije 7, 30 godina V12 motora te 30 godina od predstavljanja roadstera Z1. Posjetitelji će tako moći pogledati "vrhunske inovacije i tehnologije na djelu" kroz priču 12 izloženih modela iz različitih razdoblja od 1936. do 1995. godine. BMW Serije 7 na tržištu je već u šestoj generaciji pa će biti izložena i Sedmica druge generacije koju je stilizirao dizajner Karl Lagerfeld te filmska Sedmica koju je vozio Agent 007 u filmu "Sutra nikad ne umire" kao i najnoviji BMW M760Li xDrive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:16