FOTO, VIDEO

BMW X5 NEĆE DUGO BITI GLAVNA SUV ZVIJEZDA! Spremna nova generacija Mercedesa GLE uhvaćena bez kamuflaže, premijera se očekuje u Parizu!

 
 Auto Review

Četvrta generacija Mercedesa GLE (koja se u početku svog životnog vijeka nazivala ML-om) spremna je za premijeru na salonu automobila u Parizu! Iako je posljednjih par mjeseci proteklo bez previše informacija o ovom modelu, Mercedes je sada objavio prvi teaser, kratki video u kojem se mogu vidjeti prednja LED svjetla i obrisi karoserije. Time su zapravo dali do znanja da novi GLE stiže u Pariz, što je i logičan potez, s obzirom na to da će u Parizu i BMW na svom štandu izložiti novi X5 (zbog sve žešće utrke u ovoj klasi, bavarski proizvođač odlučio je prvi put preskočiti redizajn).

Portal Motor1.com navodi kako će novi GLE biti "u potpunosti" nov, a u odnosu na prethodnika bit će 80 milimetara duži. Osim toga, terenske mogućnosti bit će poboljšanje (unaprijeđeni Active Body Control i Off Road Plus način vožnje uz koji će ovaj SUV biti od tla udaljen za dodatnih 50 mm u odnosu na aktualnu generaciju). Postavljen na MHA platformu, novi GLE nudit će se sa zračnim ovjesom. Iako zasad nije potvrđeno koji motori će se naći ispod poklopca, pretpostavlja se kako će ponudu činiti dizelski i benzinski agregati s funkcijom EQ Boost, a spominje se i hibridna verzija. Vrh ponude će činiti GLE 53 AMG i naravno GLE 63 AMG koji će vjerojatno biti predstavljeni koji mjesec nakon svjetske premijere. Ruski portal Auto Review objavio je i prve slike na kojima možemo vidjeti točno kako će izgledati novi GLE budući da je uhvaćen gotovo bez ikakve kamuflažne folije.

Foto: Auto Review

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:39