PRAVI BMW OD PODA DO KROVA

BMW ZA ŠMEKERE: Ovo je novi M2 CS s 450 KS, stražnjim pogonom i ručnim mjenjačem!

 

Nepažnjom portala Jalopnik internetom su počele kružiti slike i detalji novog BMW M2 CS koji će oduševiti sve puriste i istinske zaljubljenike u BMW modele. Krenimo redom – ispod poklopca se nalazi 3,0-litreni redni šestak s čak 450 KS uparen s ručnim mjenjačem! Naravno, sva snaga se prenosi na stražnje kotače (za razliku od nove Serije 1 i Serije 2 Gran Coupe koje koriste platformu s prednjim pogonom i koje zapravo i nemaju „prave” M izvedbe). Tu je i adaptivni M ovjes koji dolazi standardno, a za vrhunsko držanje na cesti brinu se Michelin Pilot Sport Cup 2 gume postavljene na 19-inčne naplatke. Tko želi može odabrati i automatski mjenjač s kojim sprint do stotke traje tek 4 sekunde, dok će onima s ručnim trebati 4,2 sekunde. Ipak, mnogi će se složiti da za potpuni vozački doživljaj treba odabrati upravo ručnu inačicu.

Foto: BMW (screenshot Jalopnik, BMW Blog)

Od ostalih izmjena tu su karbonski elementi poput karbonskog krova, splittera, spojlera i difuzora. Iako nema točnih brojki – sigurni smo kako je osjetno lakši od „obične” izvedbe modela M2. Za kočenje se brinu standardne M Sport kočnice, a uz nadoplatu dolaze karbon-keramičke.

Zanimljivo je i da M2 CS ima novi ispušni sustav s klapnom pomoću koje vozač određuje razinu buke. Ipak, ostaje za vidjeti kakav će biti sam zvuk zbog novih EU normi i OPF filtera.

Unutrašnjost je također dorađena s mnoštvom alkantare, sportskim M sjedalima i oznakom CS na kontrolnoj ploči. U svakom slučaju – pravo vozačko okruženje. Kupci će moći birati između četiri boje karoserije (Alpine bijela, Misano plava, Sapphire crna i Hockenheim srebrna), a više detalja oko cijena i datuma dolaska na tržište bit će poznato vrlo brzo budući da bi svjetska premijera trebala biti na SEMA-i ili na salonu automobila u Los Angelesu (oba se održavaju ovaj mjesec).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 20:02