SUBVENCIJE

Borba protiv onečišćenja: Stanovnicima Londona nudi se do 5000 funti da se riješe svojih starijih vozila

Subvencija je namijenjena vozačima s niskim primanjima i osobama s invaliditetom čiji stariji automobili nisu u skladu s londonskim standardima

Zona ultra niskih emisija, London

 Profimedia

Stanovnicima Londona nudi se do 5000 funti (5688 eura) da svoja starija vozila s unutarnjim izgaranjem odbace u otpad u sklopu programa vrijednog 110 milijuna funti (125 milijuna eura) osmišljenog za borbu protiv onečišćenja.

image

Promet u Londonu

Profimedia

Novac je namijenjen pomoći vozačima s niskim primanjima i osobama s invaliditetom čiji automobili ne zadovoljavaju stroge standarde zone ultra niskih emisija (ULEZ). Trenutačno je samo područje unutar londonskih sjevernih i južnih kružnih cesta pokriveno pravilima ULEZ-a prema kojima vozači starijih automobila moraju platiti 12,50 funti (14 eura) po danu za ulazak.

Ali od kolovoza 2023. sve 32 londonske četvrti potpadat će pod pravila ULEZ-a, koji zahtijevaju da benzinski automobili zadovoljavaju standarde emisija Euro 4, a dizeli moraju zadovoljavati standarde Euro 6 koji su stupili na snagu 2015.

image

Zona ultra niskih emisija, London

Profimedia

Samo vozači s vozilima s invalidskim kolicima kvalificirat će se za punu nagradu od 5000 funti. Radno sposobni vozači koji primaju beneficije socijalnog osiguranja s provjerom imovinskog stanja mogu se prijaviti za novčane potpore do 2000 funti (2226 eura), za staro vozilo ili motocikl koji nije u skladu s ULEZ-om, dok tvrtke i dobrotvorne organizacije mogu zatražiti do 9500 funti (10.800 eura).

image

Promet u Londonu

Profimedia

Postoji i nekoliko zgodnih ispisa sitnim slovima kako bi se osiguralo da se poduzetni građani Londona ne igraju sa sustavom i traže gotovinu za automobile koji ionako idu prema drobilici.

Da bi se automobil kvalificirao za potporu, mora biti registriran kod DVLA-a (Agencija za licenciranje vozača i vozila), biti pokriven važećim cestovnim porezom i tehničkim potvrdama o tehničkom pregledu, a vlasnik mora biti registrirani vlasnik najmanje 12 mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:53