NAJSKUPLJA IZVEDBA

Brutalno snažan: Porsche sprema najsnažniji Cayenne u povijesti

Automobil bi trebao imati snagu veću od 700 KS uz maksimalni okretni moment veći od 900 Nm
 ThomasGeigerCar/ Youtube/screenshot

Kada je Porsche u travnju predstavio redizajnirani Cayenne s europskog je tržišta nestala Turbo GT varijanta sa 640 KS i to zbog ekoloških standarda o štetnim tvarima u ispušnim plinovima. Međutim, Porsche razvija alternativu koja će biti još moćnija i samim time najsnažniji Cayenne u povijesti.

Njemački YouTube automobilski recenzent Thomas Geiger nedavno je dobio priliku isprobati prototip ovog novog modela i podijelio je neke detalje o njemu. Iako još nije jasno kako će se automobil zvati, Geiger smatra da bi mogao dobiti naziv Turbo E-Hybrid.

U objavljenom videu Geiger je otkrio kako V8 motor novog plug-in hibrida razvija više od 500 KS, dok električni motor ima više od 200 KS.

Automobil bi trebao imati snagu veću od 700 KS uz maksimalni okretni moment veći od 900 Nm i postizati maksimalnu brzinu veću od 300 km/h. Nudit će se u standardnom obliku te kao Cayenne Coupe.

Za Coupe će se navodno nuditi i GT paket. On donosi mnoge iste elemente kao Turbo GT koji se prodaje izvan Europe: fiksni stražnji spojler, krov od karbonskih vlakana i revidirani sustav ovjesa.

Porsche novi model još nije najavio tako da ne znamo kada možemo očekivati premijeru sa svim detaljima. Navodno će auto koštati od 220.000 eura, što ga čini najskupljim Cayenneom ikada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 14:57