OKTANSKI SPEKTAKL

Brzi i žestoki na zagrebačkim cestama ovog vikenda: žestoko natjecanje za titulu najbržeg!

Auto moto spektakl održati će se 4. i 5. lipnja na Aveniji Dubrovnik, a utrka se prvi put odvija u glavnom gradu jedne države
 Brzi i Žestoki

Prvog vikenda lipnja Zagreb postaje auto-moto centar Europe! Datuma 4. i 5. lipnja najnabrijaniji automobili iz preko deset zemalja dva će se dana žestoko na stazi duljine 402 metra natjecati za titulu najbržeg vozila šestog izdanja utrke Brzi & Žestoki. Bit će to prvi put da se utrka ovakve vrste održava na prometnicama glavnog grada, na Aveniju Dubrovnik dovodi je Dario Ljubičić, predsjednik AK Brzina, uz podršku Grada Zagreba kao suorganizatora. Na ideju da se utrka održi baš tu došli su spontano – kako se Avenija Dubrovnik ponovno preuređuje, Brzi i žestoki poželjeli su među prvima isprobati kvalitetu novoga asfalta.

Foto: Brzi i žestoki

Utrka ubrzanja Brzi i žestoki natjecanje je vozača podijeljenih u grupe po vremenskim klasama, a izvodi se tako da stazi duljine četvrt milje (402 metra) pristupaju po dva natjecatelja, a pobjednik je onaj koji je prođe u kraćem roku. U utrci će sudjelovati oko 300 sudionika iz Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije, BiH i drugih zemalja regije, a ovisno o tome jesu li profesionalci ili amateri, natjecat će se u profesionalnoj kategoriji Pro Race koja se boduje za Prvenstvo grada Zagreba i regiju Sjever, odnosno u amaterskoj kategoriji Street Tuning, u kojoj mogu sudjelovati svi koji imaju vozačku dozvolu i automobil kojim mogu u 16 sekundi prijeći 402 metra.

Organizatori očekuju više od 20.000 posjetitelja kojima pripremaju brojna iznenađenja i sadržaje, a u utrkivanju će se moći okušati čak i oni najmlađi. Na rasporedu je, naime, i utrka električnih karting automobila za djecu od 8 i 9 godina, a one najbrže očekuje pobjednički pehar. Posebnu će pažnju zasigurno privući Street Style, statično natjecanje u kojem će posjetitelji ocjenjivati vizualni tuning automobila, uređenje eksterijera i interijera, prostora motora, ugrađene multimedije te naposljetku ukupni dojam.

Brzi i Žestoki

Ukratko, Street Style ocjenjuje „nabrijanost“ karoserija i unutrašnjih performansi automobila. Program će obogatiti i natjecanje u jačini decibela, DB – Brzi i žestoki, koje će okupiti one zainteresirane za vrhunske audio sustave u limenim ljubimcima. Mjerit će se snaga audio sustava u decibelima, pobjednici znaju doseći jačinu veću od impresivnih 155 dB, glasniju i od zvuka zrakoplova, koji pri polijetanju postiže jačinu zvuka od 130 dB.

Usto, 80 najljepših hostesa u Hrvatskoj pratit će spektakularna vozila, kao i bogat popratni sadržaj, a sretni posjetitelj koji izabere najljepšu djevojku Brzih & Žestokih odšetat će doma s najnovijim iPhone uređajem! Uz samu utrku ubrzanja, u pratećem paviljonu odvija se još jedan izbor za ljepotu - natjecanje Brzi & Žestoki Street Style, gdje ćete moći na jednom mjestu vidjeti sam vrh visual tuning scene u Hrvatskoj! A kako bi bili sigurni da ste vidjeli najbolje i najrjeđe, u paviljonu je organizirano i predstavljanje 40 rijetkih vozila i oldtimera, koje ne možete vidjeti nigdje drugdje! Ljubitelji dobrog zvuka neće biti zakinuti - Brzi & Žestoki DB natjecanje traži najbolji i najjači audio sustav u regiji! Žestoka glazba će se nastaviti i u subotu navečer gromoglasnim koncertom grupe Vatra, gdje je ulaz za posjetitelje Brzih & Žestokih u subotu - besplatan!

Brzi i žestoki

Prava poslastica očekuje se i u pauzama utrka - prvi puta ulicama Zagreba protutnjat će Dragster! Zvijer od vozila koja se može zaustaviti jedino pomoću padobrana, bit će samo jedna od atrakcija na Brzim & Žestokim u Zagrebu ove godine. Ako pak volite simulacije i napredne tehnologije, Brzi & Žestoki VR će vas odvesti u svijet virtualne stvarnosti, uz čak 5 simulacija i dvostruku hrvatsku premijeru HTC Vive sustava dostupnu svima! Najbrži & najžešći VR vozač subote i nedjelje osvojit će najnoviji Samsung Galaxy Edge mobitel! Brzi & Žestoki također donose Kids zone, zonu posebno opremljenu za mlađe - a uz razne igre i simulatore, organizirana je i prava utrka ubrzanja Brzi & Žestoki Kids Race, gdje će se mališani moći utrkivati u električnim formulama, pri čemu će svaki natjecatelj na dar dobiti paket Lego kockica!

U sklopu paviljona organizira se i besplatni nogometni turnir 3 na 3, s atraktivnim nagradama - pobjednici osvajaju 5000 kuna i prigodne nagrade. Dnevne ulaznice za Utrku ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto moći će se kupiti po cijeni od 20 kuna, a ona subotnja uključuje i koncert grupe Vatra. Za djecu do 12 godina ulaz je slobodan. Više informacija o Utrci ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto, službeni pravilnik Utrke te prometne obavijesti, mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici utrke www.utrkaubrzanja.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:51