FOTO, VIDEO

BUDUĆNOST ZA HYUNDAI: SUV NEXO će na tržište već krajem godine, a uz alternativni pogon nudi autonomiju od čak 800 kilometara!

Riječ je o modelu kodnog imena Nexo koji koristi kombinaciju pogona na vodik i električnog pogona, a odigrat će ključnu ulogu unutar plana kompanije da do 2025. godine plasira čak 18 "ekološki prihvatljivih" modela na tržište.
 Hyundai

Hyundai je na najveći sajam potrošačke elektronike, CES u Vegasu stigao sa zanimljivim automobilom koji najavljuje budućnost marke. Riječ je o modelu kodnog imena Nexo koji koristi kombinaciju pogona na vodik i električnog pogona, a odigrat će ključnu ulogu unutar plana kompanije da do 2025. godine plasira čak 18 "ekološki prihvatljivih" modela na tržište. Nexo će na tržište već krajem godine, a uz alternativni pogon opremljen je i mnoštvom tehnoloških rješenja koja pomažu vozaču.

Foto: Hyundai

Tako se za nadzor mrtvog kuta brinu dvije kamere čije se snimke projiciraju na središnjem zaslonu, a za bezbrižnu vožnju ugrađen je sustav "Lane Following Assist" koji prati traku i cijelo vrijeme zadržava automobil unutar iste. Pritom vozač ne treba raditi ništa, pa je riječ o svojevrsnoj preteči autonomne vožnje koju u Hyundaiju obećavaju do 2021. godine. Osim toga, vlasnici modela Nexo će putem ključa moći manevrirati svojim automobilom što će biti posebno korisno prilikom parkiranja na uska parkirna mjesta. Ubrzanje do stotke iznosi 9,5 sekundi, a prema navodima proizvođača s jednim punjenjem Nexo prelazi čak 800 kilometara. Cijene bi trebale biti objavljene vrlo brzo budući da bi se na tržištu trebao naći već krajem godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 20:33