NAJUTJECAJNIJI IZBOR

CAR OF THE YEAR 2020. Objavljen popis sedam finalista za titulu europskog automobila godine, a dva bi električna modela mogli preuzeti uloge favorita!

 
 Car of the year

Prestižni izbor Europskog automobila godine objavio je finaliste koji će se u finalu "boriti" za titulu "Car of the year 2020". Kao i svake godine, pobjednik će biti proglašen na salonu automobila u Ženevi koji se održava početkom ožujka iduće godine.

Žiri je suzio izbor s 35 kandidata na 7 finalista među kojima se nalaze raznoliki modeli. Uvjet je pritom bio da je riječ o novim modelima dostupnima u barem 5 europskih zemalja. Evo i popisa:

1) BMW Serije 1

BMW

2) Ford Puma

Marko Miščević

3) Peugeot 208

Peugeot

4) Porsche Taycan

5) Renault Clio

Renault

6) Tesla Model 3

Tesla

7) Toyota Corolla

Toyota

„Na ovom popisu nalaze se modeli koji prikazuju smjer u kojem ide automobilska industrija” - izjavio je Frank Janssen, predsjednik žirija „Car of the year”.

„Električne modele predstavljaju Porsche Taycan i Tesla Model 3, ali i Peugeot 208 koji će biti dostupan i kao potpuno električni model”, nadodao je Janssen te zaključio kako BMW Serije 1 koji se nalazi na popisu dokazuje kako klasični motori s unutarnjim izgaranjem i dalje imaju ogroman potencijal. Prošle godine imali smo električnog pobjednika – Jaguara I-Pace. Može li i ove godine pobjedu odnijeti električni model? U komentarima nam napišite vašeg favorita...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:42