Zabavili se

‘Čekaj, pa to ne vozi na struju‘: Lambo i McLaren uhvaćeni na parkingu za punjenje električnih auta

Vozači Lamborghinija i McLarena mogli su biti kažnjeni s 1800 eura da ih je policija uhvatila na mjestu

Lamborghini Aventador SVJ i McLaren 675 LT na Teslinoj Supercharger stanici, Australija

 PlugShare Screenshot

Par superautomobila sa središnje postavljenim motorom nedavno je snimljeno na Teslinoj Supercharger punionici u Australiji. McLaren 765LT i Lamborghini Aventador SVJ viđeni su parkirani na stanici 28. svibnja, a fotografije je podijelio vlasnik Tesle na PlugShare-u, popularnoj web stranici koja prikazuje dostupne lokacije za punjenje električnih vozila.

Ova konkretna postaja otvorena je tek sredinom svibnja, samo dva tjedna prije incidenta. Osoba koja je snimila fotografije navodno je razgovarala s vlasnikom McLarena i Lamborghinija koji je rekao da je mislio da se parkirna mjesta mogu koristiti i u automobilu na unutarnje izgaranje.

image

Lamborghini Aventador SVJ na Teslinoj Supercharger stanici, Australija

PlugShare Screenshot

Iako je to možda jadna isprika, čini se da zapravo nema znakova koji nalažu da je modelima s unutarnjim izgaranjem parkiranje zabranjeno. Sve što možemo vidjeti su mali natpisi "Tesla Charging" iza svakog mjesta, dok bi trebalo pisati "EV Only" ("Samo EV-ovi").

image

Lamborghini Aventador SVJ na Teslinoj Supercharger stanici, Australija

PlugShare Screenshot

Ovaj posljednji incident dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što su brojne australske države i teritoriji najavili novčane kazne za vlasnike modela s motorom na izgaranje koji se nađu parkirani na mjestima za punjenje EV-ova.

Kako The Driven izvještava, u Queenslandu, vozači su otkrili da će modeli s unutarnjim izgaranjem parkirani na takvim lokacijama trebati platiti 2875 australskih dolara (1800 eura) kazne.

image

McLaren 675 LT na Teslinoj Supercharger stanici, Australija

PlugShare Screenshot

“Svaki dostupni punjač je kritičan i vrijedan za flotu od 80.000 električnih vozila u zemlji i moramo biti sigurni da nisu blokirani, bilo namjerno ili slučajno,” rekao je glasnogovornik australskog Vijeća za električna vozila. "Neki ljudi slučajno griješe, ali moramo imati široko priznanje u cijelom društvu da ovi punjači moraju biti dostupni električnim vozilima kako bismo ih mogli imati više na našim cestama".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:00