100. GODINA SUV-A

Chevrolet za obljetnicu detaljno obnovio Captivu

Što se tiče vanjskog dizajna najviše je profitirao prednji kraj, koji sada izgleda ozbiljnije i agresivnije, dok se od ostalih vizualnih preinaka najviše ističu nova zadnja svjetla te novi aluminijski naplatci

Za veliki uzlet korejskog proizvođača u posljednjih nekoliko godina, zaslužna je strategija dobrog omjera uloženo - dobiveno, koja je prisutna kod gotovog svakog njihovog modela za europsko tržište. Chevroletovo 'proljeće' započelo je 2006. godine predstavljanjem SUV-a Captive , koja je označila novu eru Chevroleta na europskom tržištu. Ponajprije zbog ugleda i imidža, gdje se Captiva, zbog atraktivnog dizajna i moderne tehnologije idealno uklopila u stvaranje prepoznatljivog branda na tržištu.

Zanimljivo je kako Chevrolet ove godine slavi 100 godina od predstavljanja prvog SUV-a Suburbana, zbog čega se smatraju osnivačem ovog popularnog segmenta. Kako bi dostojno obilježili ovu, hvalevrijednu obljetnicu, odlučili su detaljno obnoviti Captivu. Što se tiče vanjskog dizajna najviše je profitirao prednji kraj, koji sada izgleda ozbiljnije i agresivnije, dok se od ostalih vizualnih preinaka najviše ističu nova zadnja svjetla te novi aluminijski naplatci.

Ista priča nastavlja se i u interijeru, odnosno osim površnog redizajna, tu su i novi materijali te nove presvlake sjedala. No, najveća novost su motori i mjenjači. Predstavljena su čak četiri nova motora, dva dizelska i dva benzinska te dva nova šestbrzinska mjenjača. Osnovni dizelaš, koji će najvjerojatnije biti najzastupljeniji na našem tržištu, iz 2.2 litre zapremnine razvija 163 KS uz okretni moment od 350 Nm.

Captiva s ovim motorom do stotke stiže za 9,9 sekundi, dok se kazaljka brzinomjera zaustavlja na maksimalnih 189 km/h. Drugi dizelaš iz istog obujma razvija 184 KS i 400 Nm okretnog momenta. Slabiji benzinac iz 2.4 litre obujma istiskuje 167 KS i 230 Nm okretnog momenta, dok je najsnažnija izvedba 'naoružana' 3.0 V6 litrenim benzincem snage 260 KS. Dizelske i slabija benzinska izvedba dolaze u kombinaciji sa šesbrzinskim ručnim ili novim šetstupanjskim automatskim mjenjačem. Nova Captiva na naše tržište stiže krajem travnja, a cijena još uvijek nije poznata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 02:02