NIŠTA OD SANKCIJA

Čini se da Hyundai i Kia neće zaustaviti izvoz ili proizvodnju u Rusiji. Evo i zašto...

Na pitanje ne planira li Kia pauzirati proizvodnju ili isporuke na rusko tržište, glasnogovornik kompanije je odbio odgovoriti

Tvornica Hyundai, Kalinjingrad

 Profimedia

Najveći korejski proizvođač automobila, Hyundai Motor Group koji uključuje marke Hyundai, Kiju i Genesis, neće se pridružiti europskim, sjevernoameričkim i nekim japanskim proizvođačima automobila u zaustavljanju proizvodnje, a što se Kie tiče, nastavlja izvoziti u Rusiju, jer to tržište postaje sve važnije za njihovu dobit.

image

Kia Sportage

Kia

Glasnogovornik Kie je rekao: „Kia je duboko zabrinuta zbog situacije u Ukrajini. Naša tvrtka usmjerena je na osiguranje sigurnosti naših zaposlenika koji su trenutno u pogođenim područjima. Iako je naš glavni prioritet dobrobit naših ljudi, nastavit ćemo pratiti potencijalne poremećaje u našem poslovanju i u skladu s tim upravljati planovima za nepredviđene situacije”.

image

Hyundai Tucson

Hyundai

Na pitanje znači li to da Kia ne planira pauzirati proizvodnju ili isporuke na rusko tržište, glasnogovornik je odbio odgovoriti. Hyundaijevo korejsko sjedište se također nije oglasilo po tom pitanju, međutim, s obzirom na to da i Kia i Hyundai upravljaju tvornicom u Sankt Petersburgu (Sestroreck) i Kalinjingradu u Rusiji, ima smisla da se odluka odnosi na oba proizvođača.

image

Kia Sportage

Kia

U utorak je Wall Street Journal izvijestio da je Hyundai zaustavio proizvodnju u tvornici u Sankt Petersburgu, ali je istaknuo da su Korejci rekli da je „to zbog globalne nestašice komponenti i nema nikakve veze s ruskom invazijom Ukrajine ili zapadnim ekonomskim sankcijama”. Hyundai je dodao da će tvornica tamo nastaviti proizvodnju do sljedećeg tjedna.

image

Hyundai Tucson

Hyundai

Brojni su veliki proizvođači automobila pauzirali isporuke automobila u Rusiji nakon invazije na Ukrajinu. Europske i sjevernoameričke vlade odgovorile su na agresiju uvođenjem niza ekonomskih sankcija koje su spriječile veliku trgovinu s Rusijom. Ministarstvo pravosuđa čak je uspostavilo novu jedinicu pod nazivom Task Force KleptoCapture koja će istraživati i procesuirati buduće sankcije koje proizlaze iz invazije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:15