PRAVEDNIK ILI KLAUN?

Cinkaroš na biciklu: ‘Snimio sam i prijavio 300 vozača idiota! Dosta je bilo terora‘

Nakon što ga je 2018. godine srušio vozač automobila, krenuo je u osvetnički pohod...
 Arhiva Cropix

Mnogo puta svjedočili smo bezobraznom ponašanju vozača koji ne poštuju druge sudionike u prometu. Iako i biciklisti često izvode gluposti po cesti, u pravilu su oni žrtve bahatih vozača.

James Taylor (49) iz grada Bristola na jugozapadu Engleske jedan je od takvih primjera. Otac troje djece već 17 godina ide biciklom na posao i u tom periodu imao je mnogo bliskih susreta s nekulturnim vozačima. Nakon što ga je 2018. godine srušio vozač automobila, krenuo je u 'osvetnički pohod'.

Na svoj bicikl je ugradio kameru i krenuo bilježiti sve nezakonite radnje ostalih vozača.

image
James Taylor/Twitter

- Do sada sam prijavio već 300 idiota! Ovo nije priča 'mi ili oni', radi se o nesavjesnim vozačima koji teroriziraju nas normalne. Bio sam svjedok na sudu već pet puta i to mi ne predstavlja problem, dapače.

Najgori incident imao sam s agresivnim vozačem koji me luđački pratio na glavnoj ulici i na kraju srušio s bicikla. Vozio sam po propisima, ali taj lik je bio čudan, na kraju je i osuđen.

Britanskim medijima otkrio je što ga najviše smeta u prometu:

- Najčešća greška je što vozači ne ostavljaju dovoljno prostora biciklistima. Kada prolaze, moraju biti udaljeni barem 1,5 metar - zaključio je Taylor.

Iako ga na društvenim mrežama brojni vozači, posebno biciklisti, slave poput heroja, drugi su zgroženi njegovim hobijem i smatraju da se radi o klaunu koji traži pažnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:06