AKTUALNO

Čovjek nesvjesno aplikacijom otključao i odvezao se u tuđoj Tesli Model 3: ‘Ista je kao moja‘

Čudna se stvar dogodila kanadskom vlasniku Tesle Model 3 iz Vancouvera u Britanskoj Kolumbiji

Tesla Model 3

 Tesla

Rajesh Randev je nenamjerno uspio otključati tuđu Teslu i odvesti se u njoj, koristeći proizvođačevu aplikaciju na vlastitom telefonu. Čovjek je mislio da ulazi u svoj automobil – koji je bio iste marke i boje i parkiran jedan pored drugog – ali zapravo je pripadao nekom drugom.

Rekao je za Global News da je bio u žurbi jer je morao pokupiti djecu iz škole, pa nije obraćao pažnju na automobil, misleći da je njegov.

image

Tesla Model 3

Tesla

Randev je rekao da je otvorio vrata svojom aplikacijom, ušao i odvezao se. Nešto kasnije počeo je shvaćati da nešto nije u redu jer je automobil koji je vozio imao napuknuto vjetrobransko staklo.

Nakon što je nazvao suprugu i saznao da ni ona ne zna za pukotinu, počeo je sumnjati, pogotovo kada je primijetio da punjač nije tamo gdje ga inače drži.

image

Tesla Model 3

Tesla

Nekoliko trenutaka kasnije, stvari su postale jasnije kada je dobio tekstualnu poruku na svom telefonu u kojoj je pisalo: "Zdravo Rajesh, voziš li Teslu?". Poruka je bila od stvarnog vlasnika vozila, koji ga je obavijestio da vozi pogrešan automobil.

image

Tesla Model 3

Tesla

Nakon što je parkirao vozilo, Randev je primijetio da su naplatci drugačiji od njegovog Modela 3, pa je nazvao osobu koja mu je poslala poruku i priznao grešku.

Vlasnik je rekao Randevu da je saznao za njegovo ime i broj jer je u njegovoj Tesli vidio papir s njegovim imenom i telefonskim brojem.

"Oboje smo se smijali, kao i policija. Policija je uzela moju izjavu, ali mbez prijave jer se ništa nije dogodilo, ali ako se nešto dogodi neka im se javi i oni će istražiti".

image

Tesla Model 3

Tesla

Randev je rekao da je kontaktirao Teslu i podnio video dokaze, ali neki od njegovih e-mailova su vraćeni – jer je Teslin korporativni poštanski sandučić u Sjevernoj Americi očito pun – i nitko ga dosad nije kontaktirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 10:47