JOŠ JEDAN CROSSOVER

CROSSOVER LUDNICA NE STAJE: OVO JE NOVI BMW X2, atraktivniji i dinamičniji od modela X1 na čiju je platformu postavljen

Još jedan model koji ulazi u ovaj megapopularan segment je novi BMW X2. U BMW-u tvrde kako je ovaj model namijenjen mladim ljudima iz urbanih aredina, a uz atraktivan dizajn glavni adut im je vrhunsko vozačko iskustvo
 BMW

BMW je i službeno predstavio svoj crossoverski model naziva X2. Ovaj modela bazira se na X1 na čiju je UKL1 platformu i postavljen, ali je u odnosu na njega kraći i niži što pridonosi sportskom dojmu. Bavarski proizvođač dao mu je nadimak "the cool X", a da je namijenjen mlađoj i modernoj publici govori i činjenica da je za vrijeme tjedna mode u Milanu prošli mjesec imao svojevrsnu pretpremijeru kada je krstario ulicama u posebno dizajniranoj foliji.

Proizvođač navodi kako je ovaj model namijenjen mlađim kupcima koji žive u urbanim sredinama, vode aktivan život i tehnologija im predstavlja značajnu stavku u životu. Pa, krenimo od vanjskog dizajna. Na prednjem dijelu nalaze se poznati "bubrezi", masivni usisnici i LED svjetla. Na C-nosačima su postavljeni znakovi bavarskog proizvođača, a na stražnjem dijelu se uz LED svjetla ističu i dva nastavka ispušnog sustava (u boljem paketu opreme). A kada smo kod opreme, kupci će moći birati između 3 paketa opreme: Basic, M Sport te M Sport X. Potonja dva donose agresivnije oblikovane odbojnike i veće naplatke (19-inčne, odnosno 20-inčne uz doplatu), što pridonosi atraktivnosti modela.

Foto: BMW

U unutrašnjosti kupci dobivaju 6,5-inčni zaslon putem kojeg se upravlja infotainment sustavom, a uz doplatu zaslon može biti 8,8-inčni. Naravno, tu su i opcije poput head-up zaslona, LED ambijentalnog osvjetljenja i panoramskog krova.

Za europsko tržište BMW X2 će na početku prodaje biti dostupan u tri verzije. Osnovni model X2 sDrive 20i pogoni 2,0-litreni TwinPower Turbo motor snage 192 KS. Uparen s 7-stupanjskim automatskim mjenjačem omogućava ubrzanje do stotke za 7,7 sekundi uz maksimalnu brzinu od 227 km/h. Ljubitelji dizela moći će birati između verzije X2 xDrive 20d i X2 xDrive 25d. Obje verzije ispod poklopca skrivaju 2,0-litreni TwinPower turbodizelski motor snage 190 KS, odnosno 231 KS, a standardno dolaze s xDrive pogonom na sve kotače. Kasnije se očekuju i slabije verzije (X2 sDrive 18i, sDrive 18d i xDrive18d).

BMW X2 za kupce će se boriti protiv modela poput nedavno predstavljenog Volva XC40, Audija Q2, Volkswagena T-Roca itd. Iz BMW-a ističu kako je njihov glavni adut dosad neviđeno vozačko iskustvo u ovom segmentu. Hoće li ovaj model doživjeti uspjeh vidjet ćemo vrlo brzo budući da prodaja započinje u ožujku iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 05:13