KOREJCI DAJU GAS

CROSSOVERSKA KIA XCEED U HRVATSKIM SALONIMA Osim izgleda i praktičnosti, plijeni opremom kao i cijenama koje kreću od 151.990 kuna

 

Nakon klasičnog petvratnog Ceeda, a zatim i karavanskog Sportswagona te shooting brakea koji nosi ime ProCeed, Kia je na hrvatsko tržište i službeno uvela i četvrtu po redu karoserijsku inačicu svog atraktivnog modela XCeed.

Ova bi, kako očekuju zastupnici korejske marke, vrlo brzo mogla postati i najpopularnija od svih navedenih, jer sa sobom donosi niz aduta, od privlačnog izgleda izvana i unutra te prostrane kabine i prtljažnika (426 litara), kao i udaljenosti karoserije od tla od ozbiljnih 184 mm.

Pritom je zanimljivo spomenuti da su praktički jedini dijelovi koje XCeed dijeli s ostatkom ponude Ceeda prednja vrata, dok su svi ostali elementi rađeni iznova.


Ponuda motora također je prilično raznolika pa cjenik otvaraju benzinci 1.0 T-GDI sa 120 KS kao i 1.4 T-GDI sa 140 KS, koji su već dostupni hrvatskim kupcima, dok dizelaši (1.6 GRDi u verzijama sa 115 odnosno 136 KS) na naše ceste stižu početkom iduće godine.

Negdje u to vrijeme pogonska će ponuda, nadalje, biti dodatno obogaćena jer stižu i MHEV, a zatim i PHEV primjerci. Što se cijena tiče, prvi XCeed s osnovnim paketom opreme LX Joy i motorom 1.0 T-GDI od 120 KS uz akcijsku ponudu starta na vrlo atraktivnih 151.990 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 08:46