U REŽIJI AC SHCNITZERA

'DA NAM JE NETKO PRIJE 20 GODINA REKAO DA ĆEMO TUNIRATI TOYOTU, REKLI BISMO MU DA JE LUD!' Ipak, AC Schnitzer je novoj Supri podario 400 KS i 600 Nm!

 
 AC Schnitzer

AC Schnitzer, njemački tuner specijaliziran za BMW modele predstavio je svoju verziju nove Toyote Supre.

Riječ je o prvom projektu njemačke kompanije vezanom uz Toyotu. Naravno, svi znamo zašto su se odlučili na taj potez (ako netko još nije siguran, zato što se ispod poklopca nove Supre nalazi BMW-ov 3,0-litreni redni šestak s 340 KS, a i velik broj drugih dijelova Supra dijeli s BMW-om).

Tako da se i to dogodilo - u radionicu čuvenog njemačkog tunera ušao je automobil sa znakom Toyote, a o tome šefovi ove tradicionalne kuće koja se bavi isključivo BMW modelima nisu mogli ni sanjati (uz naravno Minijeve modele i Land Roverove koji su bili ili jesu u vlasništvu BMW-a).

Naravno da je tunin krenuo od BMW-ovog motora koji u AC Schnitzeru poznaju u dušu – uz optimizaciju je snaga porasla na okruglih 400 KS i 600 Nm okretnog momenta. Pritom se za sve skeptike nudi i garancija do 36 mjeseci.

Uz preinake na motoru, tu je i novi sportski stražnji lonac, a u ponudi su i karbonski ili sjajno crni nastavci ispušnog sustava. Ljubitelji brze vožnje doći će na svoje, budući da je dorađen i ovjes.

Ugrađene su, naime, AC Schnitzerove RS gevinde uz koje je Supra 25 mm bliže podu. To pridonosi i boljem vizualnom dojmu. A kada smo kod vizualnih dorada – krenimo od 20-inčnih AC1 lakometalnih naplataka koji dolaze u srebrnoj ili sivoj boji.

Tu je zatim i niz prerada na karoseriji, pa tako AC Schnitzer nudi nove odbojnike, pragove i masivni karbonski spojler. Sve u svemu, izgleda odlično! Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:16