NAJBOLJI U 2022.

Dacia ispred Tesle i Renaulta: Spring je ekološki najučinkovitiji automobil

Jednostavnost upotrebe i punjenja, kao i doseg do 305 km u gradskoj vožnji, čine ga zanimljivim rješenjem većini vozača u Europi

Dacia Spring

 Dacia

Green NCAP - neovisna organizacija koja promiče razvoj čistih, ekološki učinkovitih automobila upravo je objavila rezultate testova provedenih u 2022. godini.

Prema rezultatima GreenNCapa, automobil s najmanjim utjecajem na okoliš je Dacia Spring!

Malena Dacia iza sebe je ostavila renomirane modele poput Tesle Model 3, Cupre Born, Renault Meganea E-Tech...

image

Green Cap

GreenCap/Screenshot

U priopćenju GreenCap-a stoji: ‘S ovim izvanrednim rezultatom, Spring postavlja nove standarde u autoindustriji. Dacia je stvorila supermini koji dizajnom i performansama odgovara na potrebe potrošača, ali i na izazov održivosti planeta. Rezultat je ‘zeleno i ekološki prihvatljivo‘ vozilo. S ovim modelom Dacia je ispred mnogih drugih proizvođača po rezultatima utjecaja na okoliš‘.

image

Dacia Spring

Dacia

Unatoč ograničenim gabaritima od 3,73 metra duljine, 1,58 širine i 1,52 visine (međuosovinski razmak 2,52 m), Spring nudi prilično prostranu kabinu te ima priličan razmak od tla (15,1 cm).

Jednostavnost upotrebe i punjenja, kao i doseg do 305 km u gradskoj (prema WLTP-u) i 230 km u mješovitoj vožnji (WLTP) čine ga zanimljivim rješenjem većini vozača u Europi koji u prosjeku dnevno prijeđu 30 kilometara.

Sa 44 konjske snage i 125 Nm koliko isporučuje elektromotor, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 19,1 sekundu, a maksimalna brzina iznosi 125 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:04