AKTUALNO

Daimler i kineski Geely udružuju snage u novom zajedničkom projektu! Kreću s pružanjem usluge s kojom obje tvrtke već imaju prethodnog iskustva...

 
 Reuters

Kineski Geely većini je poznat po vlasništvu nad Volvom, a ove godine bili su glavna vijest mnogih portala i novina budući da su uložili čak 7,3 milijarde eura i postali vlasnici 9,69 posto Daimler grupe. Tada se špekuliralo kako su to učinili zato što Mercedes (koji je naravno dio Daimler grupe) vide kao lidera po pitanju električnih automobila što ih čini odličnim tehnološkim partnerom za budući razvoj. A sada je objavljeno kako Daimler i Geely kreću u zajednički pothvat u kojem će zajedno krenuti nuditi car-share sustav, a sjedište ovog "joint venture-a" bit će u Hangzhou u Kini. Kompanije će zajedno razviti digitalnu infrastrukturu, a koristit će se Mercedesovi modeli: S-klasa, E-klasa i V-klasa. "Ovaj joint venture pružit će uslugu car sharinga putem mobilne aplikacije u nekoliko kineskih gradova", izjavili su u Daimleru. Pritom je cilj pokušati uzeti dio tržišta Didi Chuxingu, kompaniji koja trenutno dominira u ovom području s čak 90 posto tržišnog udjela.

car.blog.br

Iz Geelyja su nadodali kako će im ovaj pothvat pomoći u rastu: "Razvoj ovakvih oblika usluge, u kojoj zapravo obje kompanije već imaju iskustva, pomoći će u transformaciji i daljnjem razvoju tvrtke." Treba spomenuti kako su i Mercedes i Geely već iskusni u ovom području. Mercedes je vlasnik Car2Go usluge, dok je Geely vlasnik car sharing usluge pod nazivom CaoCao. Prijašnje iskustvo sigurno će im biti korisno u ovom pothvatu. Reuters piše kako je ovaj segment tržišta u intenzivnom rastu u Kini, pa je tako 2014. godine car sharing usluge koristilo 30 milijuna korisnika, dok se prošle godine ta brojka popela na 217 milijuna korisnika!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:53