AKTUALNO

Dan prije sutrašnje premijere procurile fotografije novog Mercedesa C-klase. Ima li iznenađenja?

Nakon sedam godina faceliftinga i kozmetičkih promjena Mercedes napokon predstavlja potpuno novi model C-klase
Mercedes C-klasa
 Mercedes

Nakon sedam godina na tržištu i jednog facelifta Mercedes je za sutra najavio premijeru potpuno novog modela C-klase. Model W205, kako se interno klasificira, Mercedesa C-klase odlazi u povijest. Kako je uzbuđenje raslo pred službeno predstavljanje tako su se mnogi pitali hoće li fotografije "procuriti" prije službenog predstavljanja.

image
Mercedes C-klasa

Fotografije su za vikend "procurile" i kao što je i očekivano sve promjene u dizajnu su bez iznenađenja. Ako je suditi prema fotografijama nova C-klasa trebala bi imati prednju rešetku puno sličniju E-klasi, profinjena prednja svijetla i vrlo sličan profil kao i stara C-klasa.

Sa stražnje strane nova C-klasa ide u korak s promjenama koje smo vidjeli na većim modelima poput S-klase. Stražnja svijetla s utegnutim krajevima podsjećaju na svjetla E-klase. U kokpitu nema velikih promjena i izgleda dosta slično kokpitu nove S-klase. Prema fotografijama u središnjem dijelu kokpita trebao bi se nalaziti veliki ekran na dodir u portret orijentaciji.

image
Foto: Mercedes

Ostale promjene uključuju redizajn otvora od ventilacije i tipke osjetljive na dodir na volanu. Ostaje vidjeti što će nam još službena prezentacija donijeti, ali sve u svemu Mercedes je, kako se čini, s novom C-klasom išao na sigurno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:14