ŠIRENJE PONUDE

Detalji novog Nissana Qashqaija e-Power Hybrid s turbo benzincem, elektromotorom i baterijom

Qashqai e-Power kombinira 1,5-litreni trocilindrični benzinski motor s turbopunjačem od 158 KS i električni motor od 140 kW

Nissan Qashqai e-Power

 Nissan

Nissan je upravo podijelio više informacija o hibridnoj varijanti novog Qashqaija e-Power, kojom planira proširiti elektrificiranu ponudu SUV-a uz postojeće blage hibridne varijante. Ovo je prvi model u Europi koji koristi Nissanovu tehnologiju e-Power koja je već dostupna u Japanu u Noteu.

image

Nissan Qashqai e-Power

Nissan

Qashqai e-Power kombinira 1,5-litreni trocilindrični benzinski motor s turbopunjačem i 158 KS (115 kW) i električni motor od 40 kW, inverter i bateriju. Hibridni sustav se samo puni, ali nudi i iskustvo EV-a budući da električni motor pokreće kotače, a motor s unutarnjim izgaranjem radi samo kao generator energije.

image

Nissan Qashqai e-Power

Nissan

Ova postavka znači da vozač ima pristup trenutnom momentu elektromotora, dok benzinski motor s varijabilnom sposobnošću kompresije radi na učinkovit i tih način generirajući energiju za pretvarač i bateriju. Baterija se također puni regenerativnim kočenjem, posebno u načinu vožnje s e-Pedalom koji se aktivira prekidačem na središnjoj konzoli koji daje usporavanje od 0,2 g kada vozač podigne nogu s gasa.

image

Nissan Qashqai e-Power

Nissan

Nissanov cilj bio je pružiti "povezano" iskustvo vožnje, a to je postignuto sustavom nazvanim "Linear Tune" koji povećava broj okretaja motora pri većim brzinama kako bi se izbjeglo iskustvo odspojene veze koje se nalazi u drugim hibridima.

image

Nissan Qashqai e-Power

Nissan

Prema Nissanovom istraživanju, vozači europskih crossovera provode više od 70 posto svog vremena vozeći se u gradskim i prigradskim područjima, gdje pogonski sklop e-Power radi učinkovito i tiho. U kombiniranom ciklusu, potrošnja goriva je 5,3 l/100 km, a emisija CO2 119 g/km prema preliminarnim podacima.

image

Nissan Qashqai e-Power

Nissan

Nissan Qashqai e-Power bi trebao stići na europsko tržište krajem ljeta ove godine, a cijene će biti poznate bliže tom datumu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 20:36