FOTO, VIDEO

DIGITALNA PREMIJERA ZA NOVI LAMBO: Huracan EVO RWD Spyder sa 610 KS garantira zabavu u vožnji!

 
 Lamborghini

U Lamborghiniju su početkom tjedna najavili premijeru novog automobila, a to obećanje su i održali pa su tako sada poznati svi detalji novog - Huracana EVO RWD Spyder. Iako su neki možda očekivali neki potpuno novi model, u Lamborghiniju su odlučili pokazati novi Huracan EVO u izdanju bez krova i sa pogonom na stražnje kotače. Za pogon se brine dobro poznati 5,2-litreni V10 motor snage 610 KS, a zbog stražnjem pogona ubrzanje do stotke je nešto duže nego kod običnog Huracana - pa tako ovaj model stotku hvata za i dalje niskih 3,5 sekundi i ne zaustavlja se do krajnjih 324 km/h!

Foto: Lamborghini

Platneni krov otvara se za samo 17 sekundi, a vozač to može učiniti pri brzinama do 50 km/h. Pritom krov dolazi u nekoliko varijanti, pa je uz mnoštva boja vanjštine moguće napraviti i veliki broj različitih kombinacija. Serijski 19-inčni naplaci mogu se zamijeniti i opcijskim 20-inčnim, a zaustavljanje se uz doplatu brinu i kabron-keramičke kočnice. Mislilo se i na raspodjelu mase, a zahvaljujući upotrebi lakih materijala automobil broji relativno niskih 1509 kg.

U unutrašnjosti dobro poznata priča sa Huracana EVO - klasični Lambo kokpit obogaćen je digitalnim 8,4-inčnim zaslonom na središnjem grebenu, dok se za uparivanje mobitela, odnosno Iphonea brine Apple CarPlay.

U europske salone ovaj model dolazi na ljeto s cijenom od 175,838 eura prije poreza...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:30