POČETAK PRODAJE U PROLJEĆE 2020.

DIGITALNA SVJETSKA PREMIJERA: ovo je novi Mercedes GLA koji uz atraktivni dizajn nudi i osjetno više prostora za putnike!

 
 Mercedes

U doba kada saloni automobila sve više gube na značaju, mnogi se proizvođači okreću alternativnim metodama predstavljanja automobila. Računica je jasna – izlaganje na salonima je skupo, a neki proizvođači često prođu i ispod radara ako baš nemaju kakvu značajniju premijeru na svom štandu. S druge strane, internet i društvene mreže su iz dana u dan su sve važnije mjesto na kojem kupci traže različite informacije i podatke o automobilima, a to su odlučili iskoristiti u Mercedesu. Naime, novu generaciju modela GLA odlučiti su, po prvi puta, premijerno prikazati u digitalnom okruženju, i to putem društvenih mreža i medijske aplikacije Mercedes Me.

Foto: Mercedes

Što dakle donosi novi GLA? Prije svega, riječ je o drugoj generaciji koja zamjenjuje već uspješan model, budući da se prva generacija prodala u više od milijun primjeraka. A prema prvim slikama i informacijama, taj bi se uspjeh s drugom generacijom trebao nastaviti.

Mercedes-Benz GLA, Edition1, AMG Line, mountaingrau magno

Prije svega, novi GLA donosi agresivan izgled s elementima koji podsjećaju na ostale nove Mercedesove modele. Tu su tako Multibeam LED prednja svjetla s dobro poznatim svjetlosnim potpisom, kao i stražnja horizontalna LED svjetla koja su uža nego kod prethodnika, a neke će podsjetiti na ona s A-klase na čijoj se platformi GLA i vozi. Iako je 14 mm kraći, novi GLA je 30 mm širi, dok s visinom od 1611 mm nadilazi visinu prethodnika za više od deset centimetara. To će najviše osjetiti putnici, pa tako prostranost postaje jedan od glavnih aduta ovog modela. Naime, putnici straga sada imaju više prostora za noge (+116 mm), dok na prednjim sjedalima vozač i suvozač imaju više prostora za glavu (+22 mm). U Mercedesu napominju kako je iskoristivost bila jedan od glavnih fokusa tijekom razvoja, pa se tako stražnja sjedala mogu opcijski namjestiti za 14 centimetara, a nasloni stražnjih sjedala mogu se postaviti u uspravniji položaj.

Mercedes-Benz GLA, Edition1, AMG Line, mountaingrau magno

U modernoj unutrašnjosti sve se kontrolira putem MBUX infotainment sustava koji koristi umjetnu inteligenciju. Tu su i impresivni zasloni koje smo već gledali na drugim Mercedesovim modelima. Oni se nude u tri izvedbe: s dva 7-inčna zaslona (17,78 cm), s jednim 7- i jednim 10,25-inčnim zaslonom (26 cm) te, u Widescreen inačici, s dva 10,25-inčna zaslona.

Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC (Kraftstoffverbrauch kombiniert 7,5-7,4 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert 171-170 g/km) // Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC (combined fuel consumption 7.5-7.4 l/100 km, combined CO2 emissions 171-170 g/km)

Što se tiče motorizacije, na predstavljanju će se prvo nuditi GLA 200 i GLA 35 AMG. Ponudu naravno otvara izvedba GLA 200 sa 1,33-litrenim četverocilindričnim turbobenzincem snage 163 KS, dok vrhunac ponude čini GLA 35 AMG sa 2,0-litrenim turbo motorom snage 306 KS. Naravno, kada krene u prodaju na proljeće 2020. godine, GLA će se nuditi i s ostalim benzinskim te dizelskim verzijama, a u pripremama je i plug-in hibrid...

Mercedes-Benz GLA, Edition1, AMG Line, mountaingrau magno

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:02