PRELAZAK NA STRUJU

Direktor Ferrarija izložio plan elektrifikacije: ‘Uskoro predstavljamo naš prvi električni model‘

Ferrari ima vlastiti plan igre za tranziciju, a izvršni direktor Benedetto Vigna upravo je većinu izložio

Ferrari SF90 gama

 Ferrari

Cijela automobilska industrija polako, ali sigurno ide prema elektrificiranoj budućnosti. U samo nešto više od desetljeća, Teslin utjecaj bio je toliko jak da su čak i proizvođači koji se dugo bave s fosilnim gorivima rade na promjenama. Jedna od tih marki, Ferrari, ima vlastiti plan igre za tranziciju, a izvršni direktor Benedetto Vigna upravo je većinu izložio.

image

Ferrari Purosangue

Ferrari

Vigna pripisuje pomak prema elektrifikacije Tesli i njenom izvršnom direktoru Elonu Musku. U razgovoru za Bloomberg kaže da je “Tesla uzdrmao industriju i ubrzao procese i odluke. Bili su brži i okretniji.” Njegov cilj je da Ferrari bude sličan, ali bez ograničavanja izbora kupaca prebrzim prelaskom na potpuno električni pogon.

image

Ferrari Daytona SP4

Ferrari

“Sve je u tome koliko brzo razumiješ okolinu oko sebe i koliko brzo se prilagođavaš i donosiš odluke, djelomično mozgom, a djelomično intuicijom. Ako vjerujete da morate čekati da imate cijeli niz elemenata da biste donijeli konačnu odluku, pa, prekasno je,” kaže.

image

Ferrari Competizione i Competizione A

Ferrari

U tu svrhu, kaže da je prvi potpuno električni model Ferrarija još uvijek na pravom putu za premijeru 2025. godine prije nego što stigne u garaže kupaca 2026. U isto vrijeme, kaže da čak ni Ferrari ne može “nametnuti bilo kakav izbor klijentima” zbog čega će nastaviti nuditi motore s unutarnjim izgaranjem, hibride i električna vozila dok god to bude moguće.

image

Ferrari Competizione A

Ferrari

U srcu svakog električnog Ferrarija mora biti emocionalna komponenta, kaže on. To je zapravo jedna od najvećih prepreka koju mnogi u svijetu superautomobila pokušavaju prevladati. “Elektrifikacija automobila relativno je jednostavna s tehnološkog gledišta. Prava poanta je kako izvući najbolje emocije za korištenje ove tehnologije koju želite pružiti vozaču".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:52