POLICIJA NA MUKAMA

Divlji vikend u Zagorju: Alkoholizirani vozači, jurnjave, neregistrirani automobili...

Na cestama u Hrvatskom zagorju policija je prošli vikend imala pune ruke posla

Promet, ilustracija

 Borna Jakšić/CROPIX

Na području koje pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 79 prometnih prekršaja.

Policija je zabilježila 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 10 nekorištenja sigurnosnog pojasa, nekoliko prekoračenja brzine i 47 ostalih prekršaja u prometu!

U subotu 10. lipnja, oko 16,10 sati, u Klanjcu, kod 21- godišnjeg hrvatskog državljanina koji je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih bodova, utvrđeno je prisutstvo alkohola u krvi od 2,44 g/kg te je temeljem Prekršajnog zakona smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

image

Promet, ilustracija

CROPIX

Protiv 21-godišnjaka slijedi Optužni prijedlog Općinskom sudu u Zlataru, a predložena je ukupna novčana kazna u iznosu od 2.800 eura, te zabrana upravljanja motornim vozilom ‘B‘ kategorije u trajanju od 12 mjeseci - navodi Zagorje.com.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je također u subotu (10. lipnja), na A2 kod Zaboka od 174 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

Isto tako, u Mariji Bistrici zatečen je vozač bez vozačke dozvole kako sa 1,37 promila upravlja neregistriranim osobnim automobilom.

U Zaboku je vozač sa 2,20 promila alkohola upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom bez važeće vozačke dozvole.

U Repovcu je zatečen vozač koji je sa 0,64 promila upravljao neosiguranim i neregistriranim mopedom i to bez zaštitne kacige i bez položenog vozačkog ispita.

image

Promet, ilustracija

CROPIX

U Jertovcu je vozač bez vozačke, također neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom upravljao sa 1,38 promila alkohola u organizmu.

Crnu statistitku popunila su i dvojica vozača koji su upravljali vozilima s većim količinama alkohola u organizmu i to u Oroslavju sa 1,89 promila i Gornjem Maclju sa 2,06 promila alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:56