TVORNICA U NJEMAČKOJ

Dizajn Pininfarine i deset godina jamstva: ‘Vijetnamski BMW‘ stiže u Europu

Vijetnamska marka u Europi planira isključivo direktnu online prodaju za nova električna vozila i skutere s isporukama na kućni prag
 VinFast

Malo poznati vijetnamski proizvođač automobila VinFast stiže u Europu. Informaciju su potvrdili čelnici kompanije koji uz proizvodne pogone u svojoj zemlji, upravo traže lokacije u SAD-u i Njemačkoj.

VinFast je prvi proizvođač automobila iz Vijetnama, a njihov debi na globalnoj sceni ostvaren je 2018. godine na Paris Motor Showu s dvije svjetske premijere - limuzinom LUX A2.0 i SUV modelom LUX SA2.0.

image
VinFast

Na dizajnerska rješenja navedenih modela utjecali su sami Vijetnamci putem javnog glasanja, a za sve je zaslužna legendarna dizajnerska kuća Pininfarina koja potpisuje vizualna rješenja vijetnamske marke. Talijanski štih nadograđen je i njemačkim budući da su oba modela stavljena na platforme prethodnih generacija BMW Serije 5 i X5.

image
VinFast

VinFast trenutno ima tvornicu za proizvodnju automobila u Hai Phongu u Vijetnamu, gdje je proces proizvodnje 90 posto automatiziran. Pogoni su godišnje sposobni proizvesti do 250.000 automobila i 500.000 električnih skutera.

Na nedavno održanom salonu potrošačke elektronike u Las Vegasu (CES) VinFast je potvrdio da će se u budućnosti oslanjati isključivo na električne automobile.

image
VinFast

Vijetnamska marka u Europi planira isključivo direktnu online prodaju za nova električna vozila i skutere s isporukama na kućni prag. Umjesto prodajnih i servisnih odjela, redoviti servis i eventualne probleme rješavali bi tehničari na licu mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. siječanj 2024 10:14