SLAVNA LISTA

Dizajner Ferrarija F430 imenovao osam automobila koje smatra budućim klasicima!

Premalo je prostora da se pokrije Stephensonova detaljna analiza u ovom članku, pa su odabrane sveobuhvatne kategorije
Frank Stephenson
 YouTube Screenshot

Pogađanje budućih klasika veoma je težak zadatak, a i sami smo jednom pokušali. Sve što možemo koristiti kako bismo odredili vrijednost nekog automobila u budućnosti su povijesni podaci i intuicija, zbog čega će proces sličan izboru dobitne dionice na burzi.

image
BMW Z4
YouTube Screenshot

U obzir je važno uzeti mišljenje stručnjaka, a jedan od najuspješnijih dizajnera automobila ikad, Frank Stephenson, izradio je svoj popis budućih klasika koje sada morate kupiti. Pri tome je jako važna trenutna razina pristupačnosti, a iako je trenutno vrijeme najgore u povijesti za kupnju rabljenog automobila, važno je znati da na konkurentnom tržištu postoji ogroman potencijal za rast.

image
Honda CR-Z
YouTube Screenshot

Premalo je prostora da se pokrije Stephensonova detaljna analiza u ovom članku, pa ćemo krenuti sveobuhvatnim kategorijama. Stephenson je kao prvu odabrao coupe u klasičnom stilu, pri čemu je u izbor uključio BMW Z4, Hondu S200 i Porsche 997 911. Jasno je kako su u današnjem dobu kupci zaluđeni crossoverskim segmentom, tražeći sve u jednoj karoseriji, zbog čega su coupei postali zaštićenom vrstom. Uz to, svaki od navedenih automobila, s atmosferskim motorima i minimalnom elektronikom, nudi analogno iskustvo vožnje.

image
Alfa Romeo Brera
YouTube Screenshot

Nakon klasičnih coupea, Frank klasike vidi u nekim jedinstvenim hatchbackovima poput Honde CR-Z, Opelu GTC ZXR-u i Alfi Romeo Breri. Tri automobila ističu se izražajnim hatchback dizajnom – CR-Z usvaja klasični klinasti oblik, Brera je bazirana na konceptnom automobilu, a GTC ZXR vrhunac je pristupačnih performansama u kombinaciji s izražajnim dizajnom.

image
Citroen C6
YouTube Screenshot

Konačno, tu je jedinstveni Citroen C6, koji je zbog kontroverznog stila pomiješanog s malim opsegom primjeraka na tržištu jednostavno predodređen da postane klasik. Riječ je o vjerojatno jedinoj luksuznoj limuzini koja je u segment ušla s razigranim, umjesto ozbiljnog stila. Detaljnu analizu možete pogledati u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:21