AKTUALNO

DIZELSKI MONSTRUM: Osvježeni Audi SQ7 s 425 KS i 900 Nm okretnog momenta dobio novo lice - cijene u Njemačkoj kreću od 94.900 eura!

 
 Audi

Nakon što je Audi pred koji tjedan predstavio osvježeni Q7, sada je na red došla inačica s oznakom S. Redizajnirani SQ7 tako je dobio novo lice koje uključuje redizajniranu prednju masku, nova Matrix LED svjetla, kompletno novu unutrašnjost koja je sada u skladu s ostalim novim modelima marke. Kao i kod modela S4, S5 i S6, i SQ7 ispod poklopca skriva dizelski motor. Ovdje je riječ o 4,0-litrenom V8 dizelašu snage 435 KS uz monstruoznih 900 Nm okretnog momenta. Sprint do stotke tako traje 4,8 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Na stražnjem dijelu svjetla su povezana kromiranom lajsnom, a da je riječ o posebnom modelu otkrivaju četiri okrugla nastavka ispušnog sustava (prije su bili četvrtasti).

Foto: Audi

Najviše novosti ima, baš kao i kod „obične” redizajnirane verzije, u unutrašnjosti gdje sada dominiraju dva zaslona osjetljiva na dodir kao i digitalni kokpit koji se nalazi ispred vozača. Za ugođaj se brinu ambijentalno osvjetljenje i opcijski Bang & Olufsen glazbeni sustav.

Novi Audijev dizelski monstrum u salone diljem Europe stiže krajem rujna, a poznate su i cijene, pa tako verzija s 5 vrata kreće od 94.900 eura, dok će oni koji žele treći red sjedala platiti najmanje 96.420 eura. Naravno, riječ je o cijenama u Njemačkoj, a kod nas će te brojke biti kudikamo veće zbog suludo visokih trošarina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:41