VREMENSKA KAPSULA

Dječački san devedesetih: Dodge Viper iz 1992. s 50-ak kilometara na satu osvanuo na oglasniku!

Naizgled netaknuti Viper koristi manualac sa šest brzina, a ispod poklopca smješten je 8,0-litreni atmosferski V10
1992 Dodge Viper
 Russo and Steele

Automobil koji je devedesetih bio na posterima sobe gotovo svakog dječaka sada je na oglasniku. Ovaj Dodge Viper iz 1992. godine prešao je malo više od 50-ak kilometara, a izgleda kao da je jučer sišao s proizvodne trake.

image
1992 Dodge Viper
Russo and Steele

Naizgled netaknuti Viper koristi manualac sa šest brzina, a ispod poklopca smješten je 8,0-litreni atmosferski V10. I sve ovo završeno je žarko crvenom nijansom i ikoničnim trokrakim naplatcima, a tu su i bočne ispušne cijevi. Zaista, sve što biste mogli poželjeti od jednog Vipera.

image
1992 Dodge Viper
Russo and Steele

Prema popisu, riječ je o 100. primjerku od ukupno 285 automobila proizvedenih 1992. godine. Prodaje ga prvi vlasnik, koji ga je većinu 'života' držao u muzeju s kontroliranim uvjetima. Uz to, automobil stiže s 'mekanim' krovom te originalnim priručnikom.

image
1992 Dodge Viper
Russo and Steele

Crveni Viper prodavat će se putem Russo and Steele aukcijske platforme između 12. i 13. kolovoza ove godine, u Montereyu u Kaliforniji, za vrijeme održavanja 'Pebble Beach Tjedna automobila'.

image
1992 Dodge Viper
Russo and Steele

Aukcijska kuća nije otkrila procijenjenu prodajnu cijenu, ali s obzirom na kilometražu i stanje, očekujemo da će se Viper prodavati po znatno većoj cijenu o odnosu na prosječnog Vipera prve generacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:23