UZ POMOĆ TOYOTE

Djeluje poznato? Suzuki je predstavio Across, svoj prvi plug-in hibridni SUV za europsko tržište, a riječ je o preodjevenom modelu RAV4

Izgled interijera je nepromijenjen u odnosu na Toyotu RAV4, s tim što je jedina razlika dizajn volana, instrument ploče i naravno, značke
Suzuki Across
 Suzuki

Suzuki je upravo pokazao novi plug-in hibridni SUV Across koji će se prodavati u Europi, a riječ je o prvom proizvodu koji je proizašao iz partnerstva s Toyotom.
Novi Suzuki Across u osnovi je Toyota RAV4 Plug-In Hybrid s izmijenjenim prednjim krajem i još nekim, jedva primjetnim, manjim promjenama po pitanju dizajna.

image
Suzuki Across
Suzuki

Uglavnom prednja LED svjetla u kombinaciji s velikom prednjom maskom i karakterističnim Suzuki amblemom trebali bi osigurati obiteljsku sličnost s ostalim Suzuki modelima.

Pogon je isti, što znači kombinaciju 2,5-litarskog četverocilindričnog benzinskog motora sa 175 KS s dva elektromotora i podnim baterijom od 18,1 kWh. Električni motor sprijeda proizvodi 180 KS, a onaj straga 54 KS. Suzuki nije objavio kombiniranu izlaznu snagu, no pogonski sklop u plug-in hibridnom RAV4 raspolaže s 305 KS.

image
Suzuki Across
Suzuki

Suzuki Across tako može voziti 75 km samo na struju, dok se emisija CO2 procjenjuje na samo 22 g/km prema WLTP ciklusu. Elektronski sustav pogona na sve kotače E-Four može mijenjati raspodjelu okretnog momenta sprijeda/straga u omjeru od 100:00 do 20:80, zahvaljujući sofisticiranom menadžmentu pogona koji kontrolira "otvorenost" gasa, prijenos i upravljač.

image
Suzuki Across
Suzuki

Novi Suzuki Across također ima "Trail" mod pogona koji osigurava najbolje moguće prianjanje i kontrolu na skliskim površinama oponašajući diferencijal s ograničenim proklizavanjem.

Izgled interijera je nepromijenjen u odnosu na Toyotu RAV4, s tim što je jedina razlika dizajn volana, instrument ploče i naravno značke. Infotainment sustav koristi 9-inčni zaslon osjetljiv na dodir i dolazi s Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLinkom.

image
Suzuki Across
Suzuki

Popis aktivnih sigurnosnih sustava uključuje prilično sve, od sustava za predviđanje sudara, pomoć za zadržavanje u voznoj traci do dinamičkog radarskog tempomata.

Suzuki će Across na europskom tržište lansirati na jesen kada će biti poznate i cijene...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:09