RENDER

Dogodine stiže novi Fiat crossover koji bi se mogao zvati Uno Cross i ovako bi mogao izgledati

Iako je model jako maskiran, podsjeća na Opel Mokku i čini se da dijeli rasvjetne jedinice s njemačkim crossoverom

Fiat Uno Cross, render

 Kleber Silva

Špijunski fotografije snimile su testiranje jako zamaskiranog malog crossovera u zimskim uvjetima u Švedskoj koji prema detaljima djeluje poput Opela Mokke, međutim sva je prilika da je riječ o testiranju novog Fiata koji bi mogao ponovo nositi poznato ime Uno.

image

Špijunska snimka

Carscoops screenshot

Bio bi to logičan potez unutar grupacije Stellantis koji na CMP platformi već ima pet modela - Citroen C3 Aircross, DS3 Crossback, Opel Mokku i Crossland te Peugeot 2008. Premda još nema službene potvrde, ima smisla u to vjerovati jer je Stellantis već najavio da će Fiat lansirati novi model B-segmenta iduće godine kao prvo vozilo marke temeljeno na zajedničkoj platformi.

Iako se izvorno vjerovalo da će biti riječ o nasljedniku gradskog Punta, crossover ima puno više smisla s obzirom na aktualne preferencije potrošača. Naravno, prerano je reći nešto definitivno i vjerojatno ćemo saznati više u narednim mjesecima.

image

Fiat Uno Cross, render

Kleber Silva

U međuvremenu, Brazilski dizajner Kleber Silva pokazao je render kako bi novi Uno Cross mogao izgledati, a ovo je neslužbeni prikaz koji je postavio na svoj Behance profil.Izgleda kao svojevrsna varijanta Mokke, no uvjereni smo da će biti izgledom bitno svojstveniji marki Fiat.

image

Fiat Uno Cross, render

Kleber Silva

Mogao bi biti dug oko 420 cm i s povoljnom cijenom dok bi ispod poklopca zadržao poznate pogone iz Peugeota 2008 i Opela Mokke, dakle 1,2-litreni PureTech benzinac u varijantama s 85, 100 i 130 KS. Hoće li se ponuditi i u potpuno električnoj varijanti od 136 KS s baterijama koje bi mogle imati kapacitet od 50 kWh ili nešto više uz 350 km autonomije ostaje za vidjeti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 08:27