BOLJI OD PASSATA

DOMAĆA ELITA U MAČKOVCU: Predstavljen novi luksuzni VW Arteon, kuma Indira Levak otvorila šampanjac!

Zasad su u ponudi 2,0-litreni dizelaši snage 150 i 240 KS te benzinac koji broji 280 KS
 Fran Kurelac

Jučer smo prisustvovali hrvatskoj premijeri najzanimljivijeg noviteta iz Volkswagena ove godine. Riječ je o modelu Arteon koji je nastao na temelju koncepta Sport Coupé Concept GTE. Postavljen je na MQB platformu, a pozicionirat će se iznad Passata kao premium model njemačkog proizvođača.

Na imanju Corberon u Mačkovcu održana je svečano predstavljanje Arteona, a imali smo i prilike napraviti prve kilometre s ovim modelom. Prije samog otkrivanja modela, Volkswagenovi ambasadori Iva Šulentić, Tarik Filipović, Indira Levak i Igor Vori isprobali su Arteon te su okupljenima prenijeli prve dojmove. Prikazani model isticao se "Kurkuma" žutom bojom, a u unutrašnjosti se nalaze tehnološka rješenja poput virtualnog kokpita te zaslona osjetljivog na dodir veličine od 6.5 do 9.2 inča, ovisno o razini opreme.

Foto: Fran Kurelac

Poznati su i motori s kojima Arteon nastupa na našem tržištu. Ponudu benzinaca čini samo jedan motor, 2.0 TSI snage 280 KS uparen s 4Motion pogonom na sva četiri kotača i DSG mjenjačem. Na našem tržištu većina kupaca odabrat će dizelsku verziju koja je pokretana 2,0-litrenim TDI motorom snage 150 KS ili 240 KS. U verziji s 240 KS dolazi s 4Motion pogonom i DSG mjenjačem. Cijene još nisu poznate, ali trebale bi biti objavljene kroz koji dan. Dotad nam kao orijentir može poslužiti Njemačka gdje su zasad poznate cijene najjačih verzija, dizelaša s 240 KS (51.600 eura) i benzinca s 280 KS (49.325 eura).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:35