DRUGA GENERACIJA

DOMAĆA PREMIJERA: Novi Nissan Juke stigao na tržište, cijene kreću od 132.828 kn za izvedbu sa 1,0-litrenim turbobenzincem snage 117 KS u opremi Visia

 
 Fran Kurelac

Danas smo prisustvovali domaćoj premijeri druge generacije Nissana Jukea čime je i službeno započela prodaje na našem tržištu. Novi Juke zadržao je otkačeni dizajn baš kao i njegov prethodnik koji se u Europi prodao u više od milijun primjeraka. Ovaj put osim na dizajn naglasak je stavljen na vozne karakteristike i mnoštvo dostupne tehnologije. Juke se tako vozi na novoj platformi, a ujedno je riječ o najpovezanijem Nissanovom modelu (nudi se Apple Car Play, Android Auto, ali i aplikacija Nissan Connect Services).

Foto: Fran Kurelac

Ponuda motora je jednostavna – zasad se nudi samo jedan 1,0-litreni trocilindarski turbobenzinski motor snage 117 KS uz 200 Nm okretnog momenta uz koji Juke do stotke dolazi za 10,4 sekunde. Kupci biraju između 6-stupanjskog ručnog mjenjača ili 7-stupanjske automatike s dvije spojke.

Dizela u ponudi – nema, a neće ga ni biti. U budućnosti se može očekivati plug-in hibrid, no službenih najava još nema.

Što se tiče samog dizajna – u Nissanu su opet odlučili igrati na kartu otkačenog i cool dizajna kojeg ili volite ili ne volite. Treba napomenuti kako prednja LED svjetla neobičnog oblika dolaze serijski u svakoj izvedbi.

A kada smo kod izvedbi, domaći će kupci moći birati između nekoliko paketa opreme. Ponudu otvara Visia paket uz koji Juke stoji 132.828 kuna. Već u spomenutom paketu kupci dobivaju LED prednja i stražnja svjetla.

Slijedi izvedba Acenta koja donosi 8-inčni zaslon i 17-inčne aluminijske naplatke, a stoji od 143.958 kuna. Sljedeći paket nosi naziv N-Connecta (od 157.123 kn) i donosi Nissan Connect aplikaciju, zatamnjena stakla , inteligentni ključ i mnogo drugih dodataka (na već postojeću opremu Acenta). U Nissanu su odlučili da kupci uz N-Connecta paket mogu odabrati i Tekna paket ili N-Design paket, izvedbe koje predstavljaju vrh ponude.

Renault

Ljubitelji praktičnosti doći će na svoje, budući da novi Juke nudi prtljažnik od 422 litre (20 posto više nego prije), dok zahvaljujući većem međuosovinskom razmaku i niže postavljenim stražnjim sjedalima putnici straga sada imaju osjetno više mjesta - Prostor za koljena straga povećan je za 5,8 cm, prostor za glave za 1,1 cm. I za kraj napomenimo kako Juke dolazi u 11 različitih boja karoserije, a tu su i dvobojne karoserije, kao i personalizacija unutrašnjosti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 14:19