ŠARENA KOLEKCIJA

Dragulji svjetskog prvaka: Ovo je dragocjena kolekcija automobila Lionela Messija

Messi, koji se razišao s FC Barcelonom sada igra za PSG, a milijunska zarada osigurava mu da vozi sve što poželi

Profimedia, Ferrari

Ako postoji netko tko je trenutno svima na usnama, onda je to Leo Messi. Argentinski nogometaš, koji je jučer pobijedio u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Francuske i ušao u povijest. Broj 10, koji se razišao s FC Barcelonom, sada igra za francuski PSG, gdje je pokriven milijunima eura.

To čini kolekciju automobila Lea Messija impresivnom. U nastavku otkrivamo njegove najupečatljivije modele.

1. Audi SQ7

image

Audi SQ7

Audi

Audi je posljednjih godina jedan od sponzora Barcelone te su iz tog razloga svake sezone svakom igraču u momčadi donirali po jedan svoj model. Što se tiče onog u Argentini, možda najimpresivniji od onih koje je imao bio je SQ7, obiteljski SUV sa sportskim prizvukom i 4,0-litrenim dizelskim V8 i 435 KS ispod poklopca motora.

2. Maserati GranTurismo MC Stradale

image

Maserati GranTurismo MC Stradale

Maserati

Maserati već dugi niz godina u svom katalogu ima GranTurismo MC Stradale, automobil koji je objektivno lijep. Osim toga, njegov 4,7-litreni V8 motor s 460 KS proizvodi jedan od najboljih zvukova koje možete čuti. Prefarban je nekoliko puta i trenutno više ne pripada argentinskom nogometašu.

3. Ferrari F430 Spider

image

Ferrari F430 Spider

Ferrari

Jeste li stvarno mislili da će Ferrari nedostajati među Messijevim automobilima? Pa ne, naravno da ne. F430 Spider talijanski je kabriolet s nepogrešivim dizajnom i 4,3-litrenim V8 motorom koji isporučuje 490 KS.

4. Cadillac Escalade

image

Cadillac Escalade

Cadillac

Unatoč tome što je bestseler kada su u pitanju luksuzni američki automobili, Escalade više nije popularan u Europi. No, za mnoge i dalje djeluje kao statusni simbol, pa je vjerojatno zato ovaj Cadillac u njegovoj kolekciji automobila. Ispod poklopca motora krije se 6,2-litreni V8 benzinski motor sposoban za oko 420 KS.

5. Range Rover

image

Land Rover Range Rover SVAutobiography

Land Rover

Zatim imamo isti primjerak kao prethodni model, ali "europski". Range Rover oduvijek je bio oličenje Land Roverovog luksuza. Model argentinske zvijezde odgovara verziji SVAutobiograbhy, s V8 blokom od 550 KS. Obično je to vozilo koje koristite u svom svakodnevnom poslu, za odlazak, na primjer, na trening.

6. Lexus LX 570

image

Lexus LX 570

Lexus

Ovo nije europski, već japanski, ali može poslužiti i kao ambiciozan automobil za one koji žele pokazati luksuz i ekskluzivnost. Inače obično ne vidimo mnogo LX 570 u Španjolskoj, i to je logično, budući da se ovaj Lexus ne prodaje na našem području. Ali budući da ima 5,7-litreni V8 motor od 388 KS, zaslužuje mjesto u Messijevoj garaži, ali i na ovoj listi.

7. Mini Cooper Cabrio

image

Mini Cooper Cabrio

Mini Cooper

S obzirom na ostale članove ove liste, Mini je dobar model za proći nezapaženo, pa čak i u slučaju kabrio verzije. Riječ je o najmanjem vozilu koje Leo Messi drži u svojoj garaži, ali ga je i vrlo zabavno voziti. Varijanta Cooper Cabrio, sa svojim 1.6 benzinskim motorom, isporučuje oko 170 KS.

8. Mercedes-AMG GLE 63 S

image

Mercedes AMG GLE 63 S

Mercedes-AMG

Messi je u ovom Mercedesu vrlo malo viđen. Riječ je o njemačkom SUV-u velikih proporcija, ali i s određenim sportskim detaljima - ipak je AMG. Ispod poklopca motora ovaj GLE 63 S ima 4,0-litreni V8 biturbo motor sposoban proizvesti više od 600 KS.

9. Mercedes V-Klasa

image

Mercedes-Benz V-Klasa

Mercedes-Benz

Leo Messi u svojoj prvoj sezoni kao nogometaš PSG-a nije vozio vlastiti automobil i koristio je vozača koji ga je vozio na treninge. To je činio pomoću njegovog njemačkog monovolumena u Parizu. Riječ je o verziji V 250d koja je opremljena četverocilindričnim rednim motorom koji može isporučiti 190 KS, i može prevoziti do šest putnika.

10. Ferrari 355 S Spider Scaglietti

image

Ferrari 355 S Spider Scaglietti

YouTube Screenshot

Da Ferrari 355 S Spider Scaglietti koji je na aukciji prodan za više od 30 milijuna eura (226,2 milijuna kuna) pripada Messijevoj kolekciji automobila jednostavno je glasina. Prodan je na Retromobileu 2018. godine, a Argentinac je navodno stajao iza pobjedničke ponude. Ako je to istina, klasik s V12 motorom od 400 KS bio bi najdragocjeniji dragulj u Messijevoj garaži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:22