PRELUKSUZAN ZA MINISTARSTVA

DRŽAVA NE ZNA ŠTO BI S PORSCHEOM ODUZETIM U AKCIJI USKOK-a Ne žele ga voziti pa su oglasili prodaju, ali je cijena - previsoka

 
 Ministarstvo državne imovine

Ranije ove godine objavljeno je kako će država desetak zaplijenjenih automobila u USKOK-ovim akcijama dati na korištenje ministarstvima jer više nije potrebno čekati pravomoćnu sudsku presudu i automobil se odmah mogu koristiti.

Automobili su bili ispravni i spremni za korištenje, a taj se postupak pravdao uštedama jer državna tijela neće morati kupovati nova vozila, pojasnio je tada glavni tajnik Ministarstva državne imovine Danijel Škugor.

Međutim jedan od zaplijenjenih automobila nikako nije bio primjeren kao službeno vozilo bilo kojeg ministarstva, a riječ je o luksuznom Porscheu Panamera 4S Diesel is 2016. s tek 30.000 prijeđenih kilometara. Premda je prvobitno ušao u vozni "pool" države, brzo je vraćen u garažu.

Ministarstvo državne imovine

Sada je Ministarstvo državne imovine objavilo javni poziv na aukciju za sedam vozila uključujući i Panameru. Međutim, ono što upućuje da će luksuzna jurilica i dalje biti "kamen spoticanja" po ministarstvima i koja će sigurno i dalje skupljati prašinu jest previsoka oglašena cijena od 1.086.240,45 kune.

Ministarstvo državne imovine

Ako pogledate oglase za isti ili sličan model istog godišta vidjet će te da je realna cijena od 600 do 750 tisuća kuna. Možda da ga preusmjere na MUP i daju Kobrama za presretača?

Ministarstvo državne imovine

U svakom slučaju, rok podnošenja ponuda traje do 13. studenog ove godine do 10 sati, a javno otvaranje ponuda održat će se u Ministarstvu državne imovine u Zagrebu u 10:15 sati. Vozila se prodaju u zatečenom stanju "viđeno-kupljeno", a vozila se mogu pogledati 6. studenog od 10 do 12 sati na parkiralištu poslovnog centra Zagrepčanka, Zagreb, Savska 41. Sve detalje potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:57