ZABORAVILI NA GPS

Dugo putovanje: ‘Halo, London? Gospodine pronašli smo vaš Bentley Mulsanne. Gdje? U Pakistanu!‘

Podrazumijeva se da su osumnjičenici koji su počinili pljačku zanemarili deaktivaciju ili isključivanje GPS uređaja

Bentley iz Londona u Pakistanu

 Youtube screenshot

Bentley Mulsanne, vrijedan preko 2 milijuna kuna, nedavno je ukraden u prijestolnici Velike Britanije. Isti automobil pronađen je jučer u Pakistanu.

Britanska obavještajna služba obavijestila je pakistanske dužnosnike da je ukradeni automobil parkiran na posjedu u Karachiju. To je potvrdio Collectorate of Customs Enforcement of Karachi.

Carinska uprava Federalnog odbora za prihode (FBR) objavila je priopćenje u kojem kaže: “Primljena je vjerodostojna informacija od nacionalne agencije prijateljske zemlje da je ukraden sivi Bentley Mulsanne, V8 Automatic, broj šasije: SCBBA63Y7FC001375, broj motora: CKB304693 iz Londona i njihova obavještajna agencija naznačili su da bi spomenuto vozilo trebalo biti parkirano na adresi 15-B, South 10th Street, DHA, Karachi.”

Podrazumijeva se da su osumnjičenici koji su počinili krađu zanemarili deaktivaciju GPS uređaja. Na kraju je uređaj za praćenje pomogao britanskim dužnosnicima u određivanju točne lokacije automobila pomoću sofisticirane tehnologije praćenja.

Bentley je imao jednu bijelu ručno izrađenu registarsku oznaku s natpisom "BRS-279" a prednjoj strani kada su inspektori FBR-a upali u kuću. Agencija za naplatu poreza rekla je da se broj šasije automobila podudara s brojem koji su dale britanske vlasti.

Kad Carinska uprava FBR-a nije mogla locirati ključeve vozila, ono je odvučeno u skladište.

Uprava je rekla: “Zbog nedostupnosti ključa navedenog vozila, organizirano je podizanje vozila autoprijevoznikom. Izvađeno vozilo utovareno je na nosač automobila kako bi ga odvezli do sjedišta Carinske uprave radi daljnjeg dovršetka pravnih formalnosti".

image

Bentley Mulsanne

Bentley

U međuvremenu je vlasnik automobila ispričao istražiteljima da mu je druga osoba prodala automobil i preuzela odgovornost za ishođenje potrebne dokumentacije od nadležnih agencija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:12