AKTUALNO

Dvije slike dugoočekivanog nasljednika Aventadora se pojavile na internetu prije službene premijere

Prednji dio novog modela bitno je drugačiji od Aventadora. Najupečatljiviji detalj su bočna LED dnevna svjetla u obliku slova Y

Nasljednik Lamborghinija Aventadora

 Instagram Screenshot

Novi Lamborghinijev superautomobil sa središnje smještenim motorom bio je u više navrata viđen na prometnicama i u to vrijeme količina kamuflaže polako se smanjivala, dajući nam dobru naznaku kako će automobil izgledati. Ove slike, ako su stvarne, pružaju prvi nesmetan pogled na kompletan dizajn.

Ove slike prvi je na društvenim mrežama podijelio Instagram kanal Automotive_mike, Iako to zapravo nisu fotografije superautomobila, čini se da su uvjerljive CGI slike, možda preuzete iz brošure za automobil ili konfiguratora.

Prednji dio novog modela bitno je drugačiji od Aventadora. Najupečatljiviji detalj dizajna su bočna LED dnevna svjetla u obliku slova Y, koja su prvi put predstavljena na Lamborghiniju Terzo Milennio predstavljenom još 2017. Novi Lamborghini zatim ima relativno male, ali agresivne jedinice prednjih svjetala.

Ostale istaknute značajke uključuju kutne prednje usisnike zraka i hrabru haubu, zajedno s mnogo oštrih površina i nabora. Još više ističući automobil su ogromni bočni usisnici zraka s vodoravnim letvicama i na ovom konkretnom modelu set kotača s pet krakova.

Stražnji dio također je dramatičan odmak od Aventadora. LED stražnja svjetla u obliku slova Y oponašaju dizajn prednjih dnevnih svjetla. Ispušne cijevi tada izlaze između stražnjih svjetala, ostavljajući Lamborghiniju prostor za projektiranje izraženog difuzora. Poklopac motora koji pruža nesmetan pogled na V12 je također prisutan.

Tehničke značajke nasljednika Aventadora nisu potvrđene. Ono što znamo je da će koristiti atmosferski V12 koji će raditi uz hibridni sustav. Trebao bi proizvoditi najmanje 850 KS, osigurajući veću snagu od Ferrarija 296 GTB-a i konkurirati Ferrariju SF90 Stradaleu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:28