NULA ZVJEZDICA

Ekološki prihvatljiv, ali opasan po život: Ovo je najnesigurniji električni auto na svijetu

Prekomjerno trošenje guma tijekom procjene stabilnosti automobila natjeralo je stručnjake Latin NCAP-a da prekinu test

Latin test sehol

 Latin NCAP

Krovna južnoamerička sigurnosna organizacija (Latin NCAP) upravo je objavila rezultate najnovijeg testiranja. Najveće iznenađenje stiže iz Kine, a radi se o modelu JAC E10x marke Sehol koji je osvojio - nula zvjezdica!

image
Latin NCAP

Iako to nije prvi električni automobil koji je dobio ovakvu ocjenu, Latin NCAP ističe da se radi o ‘vrlo opasnom automobilu‘. Osim što ima samo dva zračna jastuka i što se putnička kabina nakon frontalnog sudara u potpunosti deformirala, glavni problem je što nakon sudara nije prekinuto napajanje strujom.

Da stvar bude još gora, prekomjerno trošenje guma tijekom procjene elektroničke kontrole stabilnosti automobila natjeralo je stručnjake Latin NCAP-a da prekinu test.

image
Latin NCAP

U priopćenju Latin NCAP-a stoji: ‘ Ovaj model je pokazao nestabilnu strukturu, posebno u području prostora za noge prilikom frontalnog sudara. Zabilježili smo slabu zaštitu prsnog koša vozača, što znači visoku vjerojatnost ozljeda opasnih po život koje su dovele do nula bodova za sigurnost putnika‘.

Inače, Sehol je marka koju su 2018. pokrenuli SEAT i JAC Volkswagen Automotive, a električni model JAC E10 lansiran je prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:35