FOTO, VIDEO

EKSKLUZIVA ZA ODABRANE: Ferrarijevi modeli Monza SP1 i SP2 ispod poklopca skrivaju najsnažniji V12 motor iz Maranella ikad!

 
 Ferrari

Ferrari je ovaj tjedan pred odabranim VIP kupcima u sklopu događaja "Capital Markets Daya" predstavio posebnu ekskluzivnu liniju modela pod nazivom Monza. Riječ je o modelima koji kombiniraju dizajn sportskih automobila 50-ih godina prošlog stoljeća s modernom tehnologijom. Koji je rezultat takvog spoja? Pa najbolje da provjerite pogledom na galeriju:

Foto: Ferrari

Dakle, predstavljene su dvije verzije Monze - SP1 i SP2. Oba modela imaju sličan dizajn, a SP1 ima samo jedno sjedalo i namijenjen je istinskom užitku u vožnji. SP2 je s druge strane dvosjed gotovo identičnog dizajna, a obje verzije ispod poklopca skrivaju najsnažniji V12 motor kojeg je Ferrari ikad proizveo. Snaga 6,5-litrenog agregata iznosi čak 810 KS uz 719 Nm okretnog momenta što omogućava sprint do stotke za 2,9 sekundi. Na brzini od 200 km/h vozač će biti već nakon 7,9 sekundi, dok krajnja brzina iznosi više do 300 km/h!

U Ferrariju ističu kako će se vozači u vožnji osjećati poput vozača Formule 1 zbog izostavljanja vjetrobranskog stakla, a treba napomenuti kako uz automobil vozač dobiva trkaće odijelo, rukavice i kacigu s potpisom talijanske kompanije Loro Piana. Iako nije objavljeno koliko će primjeraka biti proizvedeno, jasno je kako je riječ o ekskluzivnim modelima koji će biti vjerojatno biti rezervirani za nekolicinu sretnika koji će keširati pozamašne iznose. Ipak, treba podsjetiti kako ovakvi modeli predstavljaju sigurnu investiciju budući da će im cijene biti višestruko veće za nekoliko godina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 15:10