TUNING

Ekskluzivan projekt: Performmasterova G-klasa s proširenom karoserijom i više od 800 KS

Modifikacije uključuju LED jedinice na dnevnim svjetlima, novi stražnji branik s dijelovima od karbonskih vlakana i stražnje krilo

Performmaster G805

 Performmaster

Performmaster je upravo predstavio svoj najnoviji projekt baziran na Mercedes-AMG G63-u, i za sve one kojima G-klasa nije dovoljno ekskluzivna, ova bi trebala biti.

image

Performmaster G805

Performmaster

Tuning kuća je svoju verziju G63 nazvao 'G805', a projekt je započeo s razvojem upečatljivog šireg kompleta za karoseriju. Ovaj novi bodykit dodaje 10 milimetara širini G63-a i daje mu još agresivniji izgled, zahvaljujući prednjoj maski koja uključuje prepoznatljivu rešetku s 'Performmaster' oznakom i jedinstveni branik s usisnicima zraka i razdjelnikom od karbonskih vlakana.

image

Performmaster G805

Performmaster

S drugih strana, G805 je opremljen prepoznatljivom haubom s velikim usisnicima zraka i sportskim proširenjima lukova kotača od karbonskih vlakana. Ostale modifikacije uključuju LED jedinice na dnevnim svjetlima, novi stražnji branik s dijelovima od karbonskih vlakana i veliko stražnje krilo od karbonskih vlakana koje se proteže od krova.

image

Performmaster G805

Performmaster

Performmaster je također radio na kabini G-klase s dodatnim ukrasima od alcantare i kože. Pažnja je tada bila usmjerena na performanse SUV-a – 4,0-litreni V8 dobio je novi par turbopunjača, a ugrađen je i PEC modul za podešavanje. Kao rezultat, G805 sada je sposoban za 805 KS i 1020 Nm okretnog momenta (kao što ste mogli pretpostaviti iz njegovog naziva). To je prilično značajan porast snage, u odnosu na tvorničkih 585 KS i 850 Nm okretnog momenta.

image

Performmaster G805

Performmaster

Tuner navodi da je sprint do 100 km/h G805 odrađuje za 3,69 sekundi, na putu do maksimalne brzine od 260 km/h. Cijene nisu objavljene, ali treba napomenuti da su svi novi Performmasterovi dijelovi TUV-odobreni u Njemačkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:25