VELIKI POTEZ

Ekskluzivni granični pristup: Tesla otvara vlastitu traku na američko-meksičkoj granici

Putovanje za dobavljače marke bit će skraćeno je na samo 10 minuta, u sklopu selidbe sjedišta u Teksas

Teslin granični prijelaz

 Bloomberg

SpaceX Elona Muska ima svoj "grad" u Teksasu, a sada će Tesla imati ekskluzivnu graničnu voznu traku između države Teksas i Nueva Leona u Meksiku kako bi svojim dobavljačima skratila vrijeme putovanja.

Traka je dio dogovora Muska kada je kompanija 1. prosinca 2021. preselila svoje poslovanje iz Silicijske doline u Austin u Teksasu. Musk je naveo da je Tesla, koja je u Sicilijskoj dolini od 2003. godine, također prerasla svoju tvornicu u Fremontu.

image

Elon Musk

AFP

S ekskluzivnim graničnim pristupom proizvođača automobila, putovanje za njegove dobavljače skraćeno je na samo 10 minuta. Iznad trake visi veliki zeleni znak "TESLA" s ikoničnim logotipom kompanije. Tesla trenutno ima šest dobavljača u Nuevo Leonu, uključujući APG Mexico i tajvanske tvrtke EnFlex Corp. i Quanta Computer.

Ivan Rivas, regionalni ministar gospodarstva, rekao je za Bloomberg da Nuovo León postaje ‘središte elektromobilnosti‘ i da očekuje da će industrija električnih vozila doprinijeti između pet posto i sedam posto ulaganja u meksičkoj saveznoj državi ove godine. Fotografija "Tesla trake", o kojoj je prvi izvijestio Bloomberg, prikazuje SUV-ove, a ne komercijalne kamione, što sugerira da bi i drugi zaposlenici mogli koristiti poseban granični prijelaz.

image

Teslin granični prijelaz

Bloomberg

Što se tiče nove Tesline tvornice, Musk je rekao da "Tesla još nije odlučila o lokaciji, ali želi graditi izvan SAD-a". "Razmatramo lokacije, ali razmatramo neke opcije lokacija šire u Sjevernoj Americi, uključujući Kanadu i Meksiko, kao i SAD". "Prioritet je svakako masovna proizvodnja, no puno je važnije da u Teksasu dobijemo obujam proizvodnje nego da pronađemo novu lokaciju, iako tražimo...".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:08