POLICIJSKA POTJERA

Električni Jaguar vrijedan 90.000 eura oteo vozača: ‘Jurili smo 190 km/h, a kočnice su otkazale‘

‘Osjećao sam se kao kriminalac, kao lik u videoigrici Grand Theft Auto‘

Jaguar I-Pace (ilustracija)

 Jonathan Weiss/Alamy/Alamy/Profimedia

Krajem prošle godine pisali smo o vozaču električnog automobila koji je doživio pravi horor na cesti.

Dok se vraćao kući s posla, njegov potpuno novi MG ZS se ‘zaglavio‘ pri brzini od 50 km/h, no sve je završilo bez težih posljedica jer se vozač u ‘kontroliranom sudaru‘ zabio u policijski kombi.

Gotovo identična priča dogodila se ovaj tjedan u Velikoj Britaniji kada je vozač Jaguara I-Pace također ostao ‘zarobljen‘ u autu, i to u vožnji.

Još uvijek potresen zastrašujućim incidentom, Nathan Owen, 31, ispričao je za DailyMail kako se vozio kući s novog posla te pokušao prestići drugi automobil. No, tada je njegov električni auto iz 2019. godine počeo ‘divljati‘.

‘Mislio da ću razbiti automobil, ili ću ubiti sebe ili nedužnu osobu na cesti. Auto je bio u svom svijetu, a kočnice nisu radile‘.

Policija je Owena i njegov neispravni Jaguar pokušala zaustaviti oko pola sata, a automobil je u jednom trenutku dosegnuo brzinu od 193 km/h.

U vožnji je nazvao policiju, a službenik mu je rekao se pomakne na sigurni dio ceste i da se pokuša držati podalje od drugih vozila. Ubrzo se ispred i iza njega formirala kolona policijskih automobila.

‘Stalno sam udarao u policijsko vozilo. Vozio sam oko 140 km/h. Policajci su mi rekli da nikad nisu bili u takvoj situaciji. Bilo je to kao u filmu. Osjećao sam se kao kriminalac, kao lik u videoigri Grand Theft Auto", rekao je Owen.

Njegov je automobil na kraju zaustavljen kada mu se ispraznila baterija.

Jaguar Land Rover je potvrdio da istražuje incident kao prioritet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 15:26