PREOKRET

ELON MUSK ODGOVORIO NA OPTUŽBE: Priča o Teslama koje ubrzavaju same od sebe je izmišljena, a iza svega stoji investitor koji je želio zaraditi!

 Tesla

Početkom tjedna prenijeli smo priču o tome kako je Tesla trenutno pod istragom budući da je u ured Nacionalne uprave za sigurnost prometa na cestama (NHTSA) pristiglo čak 127 pritužbi u kojima vlasnici ovog američkog modela opisuju kako su doživjeli naglo ubrzanje u trenucima dok nisu držali papučicu gasa, a sada se javio i sam Elon Musk koji je žestoko kritizirao i odbacio ove optužbe. Naime, kako tvrdi, Tesla je već u suradnji s NHTSA-om istražila slučajeve gdje su vozači tvrdili da je automobil samostalno ubrzao i rezultati su svaki put pokazali da su upravo vozači ti koji su, doduše nenamjerno, ubrzali pritiskom na papučicu gasa (opet, ne ciljano već slučajno). Stvari su se sada dodatno "zakuhale" budući da spomenutu peticiju protiv Tesle vodi investitor Brian Sparks koji je zauzeo kratku poziciju kada je u pitanju dionica Tesle. Oni koji su upoznati s ekonomskim rječnikom znat će da je kratka pozicija tehnika ulaganja koja se koristi kada ulagač vjeruje da će cijena dionice pasti. Pojednostavljeno, ako cijena dionice padne, ulagač ostvaruje dobit. A upravo je peticija sa stotinama ljudi kojima Tesla nekontrolirano ubrzava jedno od "rješenja" za stvaranje panike koja bi mogla poljuljati povjerenje kupaca i investitora, što bi se zatim odrazilo na cijenu dionice.

Inače, Musk je već nekoliko puta spomenuo ovakve investitore kao najveću prijetnju Tesli, a kako bi se zaštitio od istih čak je pokušao staviti kompaniju u privatno vlasništvo, što mu ipak nije uspjelo (štoviše, zbog nesmotrenog Tweeta dobio je kaznu od SEC-a).

IZ NHTSA-e su istaknuli kako će provjeriti peticiju i sve navode prema standardnoj procesuri, no čini se da ovdje nije riječ o stvarnom problemu već nečijoj pohlepi za zaradom preko noći...

Izvor: The Verge

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 09:55